15
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

CBRE lanceert Shopping Centre Practice (SCP)

CBRE heeft de Shopping Centre Practice (SCP) opgericht, een multidisciplinaire, pan-Europese groep senior retail professionals die alle aspecten uit de retailmarkt met elkaar verbindt om de waarde voor haar cliënten in deze sector te maximaliseren.

Winkelvastgoed blijft een aantrekkelijke beleggingscategorie maar vanwege de uitdagende economische omstandigheden blijven sommige winkelcentra met toenemende leegstand en teruglopende inkomsten worstelen. De noodzaak om begrip te hebben van de werking van winkelcentra is volgens CBRE groter dan ooit.

Shopping Centre Practice verbindt alle belanghebbende partijen in de retail branche met elkaar– consumenten, winkeliers, eigenaren, beleggers, stedenbouwkundigen en overheden op variabele niveaus.
In de multidisciplinaire groep zijn de CBRE adviesdiensten Leasing, Property & Asset Management, Valuation Advisory, Investment, Real Estate Finance, Retail Consultancy, Building Consultancy en Research geïntegreerd. Het doel is om een inzichtelijke en innovatieve benadering te bieden ten aanzien van het beheer van winkelcentra.

De groep focust zich in de nabije toekomst op 6 belangrijke pijlers die voor winkelcentra van belang zijn om te groeien: consumententrends, differentiatie door innovatie, digitale media en technologie, omzetmaximalisatie, merkidentiteit en intelligent investment.

De Shopping Centre Practice groep bestaat uit 10 retail professionals uit diverse Europese landen. Nederland wordt vertegenwoordigd door Albert Hoogland, Executive Director Shopping Centre Management.

CBRE voert momenteel namens 18 van de top 20 winkelcentra eigenaren in de regio EMEA het beheer, wat gelijk staat aan 4,3 miljoen m² winkeloppervlakte. CBRE adviseerde sinds 2011 bij 55 grote winkelcentrum transacties ter waarde van meer dan € 5 miljard. In 2012 werden meer dan 300 winkelcentra getaxeerd met een totale waarde van € 50 miljard en verhuurde zij namens opdrachtgevers meer dan 6 miljoen m² winkelruimte.