26
september
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

CBRE lanceert wereldwijde Real Green Research Challenge

Een programma om inspirerende en innovatieve duurzame oplossingen in commercieel vastgoed te financieren.

CBRE Group heeft de start van de Real Green Research Challenge (RGRC) aangekondigd. Het RGRC is een programma waarin CBRE de komende vier jaar in totaal tot
$ 1 miljoen US dollar beschikbaar stelt voor de financiering van onafhankelijke academische onderzoeken naar innovatieve duurzame oplossingen die van belang zijn voor de commerciële vastgoedmarkt.

Vanaf 1 oktober kunnen onderzoeksvoorstellen worden ingezonden, onderzoeken die tot doel hebben oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagende vraagstukken op het gebied van duurzaamheid die in de vastgoedmarkt actueel zijn. De typen onderzoek die CBRE zal ondersteunen kunnen variëren van productiviteitsstudies, grootschalige voorspellende modellen, ontwikkeling van data management programma’s en diagnostische instrumenten.
De kandidaten met een veelbelovend onderzoeksvoorstel komen in aanmerking voor een initiële financiering om hun voorstel verder te ontwikkelen. Deze worden door een onafhankelijke jury van internationale deskundigen beoordeeld en geselecteerd. Naast financiering biedt CBRE de kandidaten toegang tot relevante data over de vastgoedmarkt en samenwerking met een team van haar vastgoedprofessionals.

CBRE heeft RGRC geïnitieerd om innovatie op duurzaam vlak te stimuleren en mensen met goede ideeën over duurzame oplossingen binnen de vastgoedmarkt de middelen en mogelijkheden te bieden om deze daadwerkelijk te realiseren. Commerciële gebouwen kunnen door hoe ze gebouwd zijn of gebruikt worden serieuze gevolgen hebben op het milieu voor huidige en toekomstige generaties. Met het RGRC hoopt CBRE samen met de deelnemers te komen tot slimme oplossingen die een bijdrage kunnen leveren aan minimalisatie van deze gevolgen.

Meer informatie en details over RGRC, de voorwaarden en criteria zijn te bekijken op de website. Voorstellen kunnen vanaf 1 oktober op de website ingediend worden tot 31 december 2012.


Website Real Green Research Challenge