30
december
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

CBRE Nederland haalt € 12.000,= op voor UNICEF met veiling

Vastgoedadviseur CBRE heeft in november haar nieuwe hoofdkantoor in Amsterdam in gebruik genomen waar de medewerkers uit Almere en Amsterdam zijn samengevoegd.

Het interieurontwerp en de realisatie van dit nieuwe kantoor zijn uitgevoerd door de eigen Building & Workplace Consultancy, Project Management en Concept + Interior Design teams van CBRE.
Vanwege het nieuwe interieur en andere afmetingen van het nieuwe kantoorgebouw konden veel meubels, kunstwerken en accessoires uit de voormalige kantoren niet meegenomen worden.

Deze stukken zijn daarom onder de medewerkers van CBRE geveild met als doel geld op te halen voor het Climate Positive programma van UNICEF. De veiling is één van de initiatieven van CBRE in Nederland en de EMEA regio om UNICEF te steunen bij hun acties. Sinds september dit jaar is het partnership tussen CBRE en UNICEF van kracht. Het Climate Positive programma heeft als doel kinderen te leren omgaan met de klimaatsveranderingen door middel van kennisoverdracht, het aanleren van vaardigheden en het leren omgaan met bepaalde gereedschappen. Daarnaast bouwt UNICEF scholen die bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden en faciliteiten om regenwater op te vangen, te filteren en te gebruiken als drinkwater.

CBRE heeft met de veiling van 170 items een totaalbedrag van €12.000,= opgehaald. Met dit bedrag worden UNICEF-projecten in de Analanjirofo regio gesteund, een regio in het Noordoosten van Madagaskar, die recentelijk getroffen is door cyclonen. UNICEF bouwt er nu scholen die bestand zijn tegen cyclonen zodat de kinderen veilig les kunnen krijgen in alle weersomstandigheden.