02
juli
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

CBRE Real Estate Finance adviseert MPC Capital bij herfinanciering

CBRE Real Estate Finance heeft MPC Capital Nederland begeleid bij de herfinanciering van het ABN Amro MeesPierson Real Estate Growth Fund N.V.

Het betreft een lange termijn herfinanciering van circa € 60 miljoen. Het fonds heeft nu een totale omvang van € 120 miljoen en belegt in logistiek en light-industrial vastgoed in Nederland en mogelijk in de toekomst in Duitsland. Deze herfinanciering is een van de belangrijke pijlers onder de groeidoelstelling van het fonds. Dit wordt meteen bevestigd door de gelijktijdige aankoop van het Europese distributiecentrum van Hitachi Data Systems in Zaltbommel en een substantiële uitbreiding van het fondskapitaal.

Robert-Jan Peters, senior director CBRE Debt Advisory Nederland: “Deze herfinanciering is een uitstekend voorbeeld van de toenemende aandacht voor Nederland vanuit een sterk groeiende groep niet-traditionele internationale financiers. Goed onderbouwde en op de toekomst gerichte vastgoedbeleggingen vinden hierdoor weer betere aansluiting op de markt voor financieringen.”
Pieter Akkerman, algemeen directeur van MPC Capital: “Het was voor ons instrumenteel om goed voorbereid de financieringsmarkt te benaderen. Voor de aansluiting op de uitbreiding van het fonds-kapitaal en -activa was het daarnaast zaak om het tempo erin te houden en heldere doelstellingen voor ogen te hebben. CBRE heeft dit in een intensieve samenwerking met ons eigen in-house team en externe adviseurs uitstekend weten te realiseren.”

CBRE Real Estate Finance is een in vastgoed gespecialiseerde financiële dienstverlener met een specifiek Debt Advisory team. Dit team adviseert en begeleidt eigenaren en financiers bij de financiering van vastgoed. De dienstverlening aan MPC Capital en ABN Amro MeesPierson Real Estate Growth Fund N.V. omvat de kern van de toegevoegde waarde van dit team; intensieve begeleiding bij het gehele financieringsproces, van strategische advisering, projectanalyse, identificatie en selectie van financiers tot aan transactiemarketing en closing.