Amsterdam,
08
maart
2022
|
14:56
Europe/Amsterdam

CBRE staakt meerendeel activiteiten Rusland

In reactie op de afschuwelijk aanval van Rusland op Oekraïne kondigt CBRE aan haar kantoor in Moskou te sluiten. Daarnaast wordt de relatie met twee affiliates die in Rusland actief zijn, beëindigd. In overeenstemming met haar contractuele verplichtingen zal CBRE facilitair management en essentiële diensten blijven leveren aan multinational-klanten die actief blijven in Rusland.

De beëindigde activiteiten in Rusland bedragen minder dan 1% van de wereldwijde omzet van CBRE in 2021.

CBRE heeft de invasie van Rusland in Oekraïne scherp veroordeeld. Het bedrijf blijft fysieke en financiële hulp bieden aan medewerkers van CBRE’s affiliate in Oekraïne die in nood verkeren. Daarnaast hebben CBRE-medewerkers gul gegeven aan een wereldwijde inzamelingsactie ten bate van de UNHCR, de VN-vluchtelingenorganisatie voor rechtvaardige humanitaire hulpverlening.

Boilerplate

Over CBRE 
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2021). De organisatie heeft meer dan 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.