21
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

CBRE verwerft Duits project managementbureau Preuss

CBRE heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van Preuss Gesellschaft mbH (Preuss) en zijn dochterondernemingen.

Preuss is in 2003 opgericht door dr. Norbert Preuss en is marktleider in Duitsland op het gebied van projectmanagement. De overname zal naar verwachting tegen het einde van het derde kwartaal van 2014 afgerond zijn.

Preuss richt zich primair op projectmanagement van nieuwe vastgoedontwikkelingen en renovatie van grote objecten. Vooraanstaande vastgoedbeleggers en grote huurders uit allerlei sectoren behoren tot hun clientèle. Er werken ongeveer 100 architecten, civiele ingenieurs en HVAC-technici bij het bureau. Zij opereren vanuit kantoren in München, Berlijn, Frankfurt en Düsseldorf.

Preuss is de tweede overname van CBRE in Duitsland sinds februari 2014, toen het technische vastgoedbureau VALTEQ werd overgenomen. Michael Strong, CBRE’s Executive Chairman EMEA licht toe: “Wij stellen alles in het werk om aan onze opdrachtgevers het meest omvangrijke dienstenpakket en de beste adviseurs te bieden. De overname van Preuss, gecombineerd met de overname van VALTEQ eerder dit jaar, versterkt onze positie op het gebied van building consultancy in de Duitse markt aanzienlijk.”

Dr. Norbert Preuss, directeur en oprichter van Preuss: “Door de aansluiting bij CBRE creëren we een marktleidende positie met ons specialistische building consultancy en projectmanagement team. Daarnaast heeft CBRE meer dan 2.700 building consultants wereldwijd. Deze combinatie en het feit dat wij nu een beroep kunnen doen op hun vele andere gebieden van expertise, creëert een buitengewoon gunstige situatie voor zowel onze cliënten als onze collega’s.”