04
april
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

CBRE zet 67 miljoen m² vastgoed in het donker tijdens Earth Hour

CBRE Group, Inc. (CBRE) heeft 67 miljoen m² aan vastgoed dat zij namens haar cliënten in beheer heeft in het donker gezet tijdens Earth Hour 2012.

Earth Hour is het grootste wereldwijde initiatief van het Wereld Natuurfonds dat mensen oproept stelling te nemen tegen klimaatverandering door een uur bewust de verlichting uit te doen. Dit jaar brak CBRE het recordaantal vierkante meters van vorig jaar door het gestelde doel van 46 miljoen m² wereldwijd te overtreffen.

Afgelopen zaterdag 31 maart van 20:30 – 21:30 uur lokale tijd schakelden miljoenen mensen in meer dan 150 landen de niet-essentiële verlichting uit, met inbegrip van door CBRE beheerde gebouwen in Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië.

Robert Lodder, Executive Director Property Management: “Door deel te nemen aan Earth Hour sturen we een krachtige boodschap dat cliënten en medewerkers van CBRE zich verenigen met mensen over de hele wereld in hun bezorgdheid over klimaatverandering en hun toewijding aan de duurzaamheid van het milieu. Ook hebben wij diverse Nederlandse opdrachtgevers waarvoor wij vastgoed in beheer hebben gevraagd om mee te doen aan dit geweldige initiatief en hun huurders eveneens te enthousiasmeren. Het resultaat is dat wij het aantal m² vastgoed waar het licht is uitgegaan ten opzichte van vorig jaar hebben kunnen verdubbelen naar circa 420.600 m². Een geweldige prestatie waar wij de deelnemers erg dankbaar voor zijn.”

CBRE is naast de deelname aan Earth Hour ook op andere duurzame vlakken actief. Sinds 2010 voert de vastgoedadviseur haar eigen operaties CO2-neutraal uit en adviseert eigenaren en eindgebruikers van vastgoed over efficiënte energieprogramma’s die toegepast kunnen worden in de gebouwen die de organisatie namens hen beheert. Tot en met 2012 is het merendeel van de gebouwen waar CBRE energie voor inkoopt voorzien van duurzame energie op basis van waterkracht.