25
januari
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Certificaten voor deelnemers aan NeVaP activiteiten

Ter bevordering van de permanente educatie in de vastgoedexploitatie sector ontvangen deelnemers aan NeVaP activiteiten per 1 januari 2013 een digitaal deelnamecertificaat van NeVaP.

Op 17 januari jl. vond de eerste bijeenkomst van NeVaP (Nederlands Vastgoedexploitatie Platform) in 2013 plaats. Het thema was: INNOVATIEF 2013!

NeVaP is het onafhankelijke kennis- en innovatieplatform met circa 200 leden, dat de kwaliteit van vastgoedexploitatie verhoogt en de innovatie in vastgoedexploitatie aanjaagt. Iedere 5 tot 6 weken worden er bijeenkomsten georganiseerd over thema’s als: duurzaamheid, ethiek, kwaliteit & service, portefeuillestrategie & risicomanagement en technologie.
De aanwezige leden kregen tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst een interactieve masterclass “Innovatiemanagementmodellen”. Ir. Joost Krebbekx, Senior Managing Consultant bij Berenschot, nam de genodigden mee in de toepassing van verschillende modellen om de communicatie tussen mensen en bedrijven, bij verschillende vormen van innovaties, te stimuleren en te ondersteunen.

Vervolgens stond Wouter Oosting, senior director bij CBRE, stil bij de achtergrond van Het Nieuwe Werken in de praktijk. Een thema dat naadloos aansluit op een van de pijlers van NeVaP, namelijk duurzaamheid.

De informatieve middag werd afgesloten met drie academische kwartiertjes, waarin een drietal scripties van professionals in vastgoedexploitatie werd gepresenteerd:

1) Receptvorming voor risicoparticipatief vastgoedmanagement in opdracht van beleggers; een onderzoek naar risicoparticipatie door de externe vastgoedmanagement organisatie bij woningbeleggingen door Dennis Gubbels MRE, directeur/eigenaar van de Gubbels Groep

2) Energiebesparing in winkelcentra; een onderzoek naar het besluitvormingsproces van retailers
door Lotte Kester MSc

3) Hoe kunnen we de belevingswaarde van het verblijfsgebied in winkelcentra verbeteren? Een onderzoek naar de aspecten die van invloed zijn op de emotionele en sociale belevingswaarde door
ir. Boudewijn Vermeer MRE, senior vastgoedmanager winkels bij Grontmij Vastgoedmanagement

In de volgende bijeenkomst van NeVaP, op 12 februari aanstaande, zullen directeuren van grote corporaties en toonaangevende bedrijven in het commercieel vastgoed met woningen in portefeuille met elkaar in discussie gaan. Dit zal gebeuren aan de “Innovatie Tafel Corporaties & Commercieel Vastgoed” op Landgoed Zonnestraal te Hilversum.