21
juli
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Citi selecteert CB Richard Ellis als preferred real estate advisor

Citi heeft afgelopen week bekend gemaakt dat zij CB Richard Ellis als één van de drie preferred real estate services advisors heeft geselecteerd voor de diensten op het gebied van transactiemanagement.

Het gaat om de totale vastgoedportefeuille van Citi in de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De portefeuille omvat circa 1,23 miljoen vierkante meter, verspreid over meer dan 1.640 kantoren, call centers en retail outlets in 53 landen, waaronder ook Nederland.

John Westwood, Citi Head of Real Estate and Business Development: “Eerder werkten we in EMEA met een groot aantal verschillende vastgoedadviseurs voor de ondersteuning van onze transactieactiviteiten. De onlangs uitgeschreven tender stelde ons in staat een drietal partijen te selecteren die met hun ervaring het niveau van de dienstverlening op consistente wijze weten te waarborgen en schaalvoordelen kunnen behalen.”

Matthew Pullen, Executive Director bij CB Richard Ellis Global Corporate Services, EMEA: “Het verwerven van deze opdracht is van groot belang voor CB Richard Ellis. We bouwen hiermee voort op de reeds gevestigde relatie met Citi en maken gebruik van onze jarenlange ervaring en begrip van de doelen en uitdagingen van internationale opdrachtgevers in de financiële dienstverlening.”

De twee andere geselecteerde preferred advisors zijn Cushman & Wakefield en Knight Frank.