08
juli
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

CK Capital Partners en Monarch Alternative Capital kopen kantoorgebouw Johan de Wittlaan Den Haag

Den Haag Fonds GmbH & Co Zweite Kommanditgesellschaft für geschlossene Immobilienfonds in den Niederlanden heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van het kantoorgebouw aan de Johan de Wittlaan 32 in Den Haag (“Het object”) aan CK Capital Partners B.V. (“CK Capital”) en Monarch Alternative Capital LP (“Monarch”).

Het object omvat in totaal circa 16.734 m² kantoorruimte en beschikt over 110 parkeerplaatsen in de onderliggende parkeergarage en 15 parkeerplaatsen op het bijbehorende terrein.

Het object is in 1998 opgeleverd (built-to-suit) en ontworpen door de Amerikaanse architect Kallmann, McKinnell en Wood. Het is gevestigd in de buurt van het World Forum congrescentrum in Den Haag. In de directe omgeving van het gebouw bevinden zich verschillende internationale organisaties en een groot aantal ambassades en residenties van ambassadeurs.

Linda Koster, CEO en founding partner van CK Capital: “Wij zijn verheugd dat wij onze eerste acquisitie in Nederland hebben afgerond. Samen met Monarch, onze transactiepartner, hebben wij een landmark building op een A-locatie weten te verwerven met een uitstekende huurder. Wij kijken er naar uit om verdere investeringen in commercieel vastgoed in Nederland te doen.”

Tijdens het verkoopproces traden NL Real Estate, Allen & Overy en CVO op namens de verkoper. CBRE en HMK Notarissen adviseerden CK Capital.