21
november
2008
|
00:00
Europe/Amsterdam

Core Development verkoopt herontwikkelde St. Franciscus van Saleskerk aan Heerenstede Vastgoed.

Core Development heeft de 150 jaar oude St. Franciscus van Saleskerk aan de Hoofdweg 121 in Lijnden verkocht aan Heerenstede Vastgoed. Deze kocht het object voor het nieuw op te richten fonds Heerenstede St. Franciscus van Saleskerk.

De voormalige eigenaar van de kerk en bijgelegen pastorie herontwikkelde de kantoorlocatie en creëerde een moderne en duurzame omgeving. Duurzaam vanwege de keuze voor een milieuvriendelijke klimaatinstallatie die gebruikmaakt van warmte- en koude-opslag en CO2 neutraal is. In de kerk is rekening gehouden met de huidige werktrend door stilteruimtes, concentratieplekken en een bibliotheek te verwezenlijken. Maar ook zijn monumentale elementen in de voormalige rooms-katholieke kerk behouden gebleven door de restauratie van onder andere glas-in-loodramen.

De 1.225 m² die de kerk en de pastorie beslaan zijn, samen met de 41 bijgelegen parkeerplaatsen, verhuurd aan Wortell, T-Question en L & A advocaten. Lijnden ligt in de gemeente Haarlemmermeer op 10 kilometer van het centrum van Amsterdam en op enkele kilometers afstand van Schiphol International Airport.

Bij deze transactie trad CB Richard Ellis op als adviseur voor verkoper Core Development.