Amsterdam,
04
november
2016
|
14:14
Europe/Amsterdam

Crossroads real estate versterkt Europese portefeuille met de acquisitie van 38 HEMA-locaties in Nederland

Crossroads Real Estate LLP, een pan-Europese vastgoedadviseur van Crossroads Real Estate Partners en overige institutionele beleggers, kondigt vandaag aan dat zij een consortium van investeerders rondom Crossroads RE Partners heeft begeleid en geadviseerd bij de aankoop van 38 HEMA-locaties met een totaal bruto verhuurbare oppervlakte van circa 110.600 m² en de jaarlijkse huurinkomsten zijn ongeveer 19 miljoen Euro. De verkoper is IEF Capital Berlage Fund.  

Zonder twijfel is het een van de grootste, zo niet de grootste beleggingstransactie van dit jaar in de Nederlandse winkelmarkt. De verkochte portefeuille bestaat uit winkels aan hoofdwinkelstraten en andere winkelgebieden in zowel grote als middelgrote steden in heel Nederland.

In een toelichting op de transactie zei David Gillerman, Founding Partner van Crossroads Real Estate LLP: 'We zijn heel blij met deze complexe transactie, die onze portefeuille en onze aanwezigheid in Nederland sterk vergroot. We kijken al heel actief hoe we waarde kunnen toevoegen aan onze nieuwe bezittingen en voor onze huurders.

Crossroads heeft CBRE aangesteld als asset manager voor de portefeuille.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.