20
juni
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Dalende leegstand in Amsterdamse datacentermarkt

De leegstand van datacenterruimte in Amsterdam is in het eerste kwartaal van 2012 verder gedaald tot 9%.

Dit percentage ligt lager dan in de andere ‘Tier 1’ steden Londen, Parijs en Frankfurt. Dit blijkt uit de laatste Viewpoint European Data Centres van vastgoedadviseur CBRE.

Na twee opeenvolgende recordjaren voor wat betreft opname van datacenterruimte is de Amsterdamse markt ook in het eerste kwartaal van 2012 actief gebleven. De opname was met 1.115 m2 - wat gelijk staat aan 1,5 MW vermogen - in lijn met het langjarig gemiddelde opnameniveau. Deze mate van activiteit vroeg in het jaar duidt op weer een succesvol jaar voor de Amsterdamse datacentermarkt.

De dalende leegstand en aanhoudende vraag naar datacenterruimte is niet onopgemerkt gebleven bij grote aanbieders. Aanbieders van datacenterruimte Equinix, Interxion en Telecity leveren nog voor het einde van 2012 in totaal 8.000 m2 (of 13,5 MW) aan datacenterruimte op. Deze ruimte is hard nodig, mocht de vraag naar datacenterruimte zich dit jaar zoals de verwachting is op dezelfde manier ontwikkelen als in 2010 en 2011.

Het Europese datacenterrapport wordt uitgegeven door de Technology Practice Group van CBRE, die al sinds 1994 gespecialiseerd is in advies met betrekking tot datacenters. Onderdeel van het dienstenpakket is de “Data Centre Finder”, een online tool waarmee het aanbod aan datacenterruimte in heel Europa kan worden gevonden.

Viewpoint European Datacenter MarketViewpoint European Datacenter Market