Amsterdam,
05
januari
2015
|
14:33
Europe/Amsterdam

De Ambassadeur in Den Haag verkocht

De Ambassadeur

Het Hoofdproductschap voor de Akkerbouw (HPA) heeft in december 2014 gebouw De Ambassadeur in Den Haag verkocht aan B-Apart Residence, een dochteronderneming van het Belgische Beapart, welke onder meer eigenaar en exploitant is van honderden appartementen in diverse aparthotels in België en één van de investeerders is in het te ontwikkelen, voormalige KPN gebouw in Amsterdam Sloterdijk.

Het gebouw aan het Stadhoudersplantsoen 12 van circa 8.000 m² werd voorheen gebruikt als kantoorruimte. De Ambassadeur zal binnenkort worden getransformeerd naar een combinatie van 33 luxe appartementen en een hotel. Het merendeel van de appartementen is al verkocht.

In Den Haag zijn er transformatieplannen voor in totaal circa 100.000 m² leegstaande kantoorruimte. De Ambassadeur is qua grootte de nummer vier transformatie in Den Haag. De ligging van het gebouw is gunstig, vlakbij Zorgvliet in een rustige, groene en internationale omgeving en op 10 minuten van het centrum van de stad.

CBRE trad in deze transactie op als adviseur van verkoper HPA. JLL trad op voor de koper. Procesmanager en adviseur van HPA was REDEPT.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.