04
april
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Deka Immobilien koopt The Rock in Amsterdam

Het 24 verdiepingen hoge kantoorgebouw The Rock op de Amsterdamse Zuidas is verkocht aan Deka Immobilien GmbH die in deze transactie handelde namens vastgoedfonds WestInvest InterSelect. Verkoper is Evans Randall.

The Rock is één van de meest prestigieuze kantoortorens in het hart van de Amsterdamse Zuidas, direct naast NS-station Amsterdam Zuid en op korte afstand van de Amsterdamse binnenstad en Luchthaven Schiphol. Het gebouw is sinds de oplevering in 2009 het hoofdkantoor van het gerenommeerde advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek (24.500 m²) en is daarnaast verhuurd aan telecomaanbieder VimpelCom (4.800 m²) en een nieuw lunchroom concept van B&B (300 m²) dat naar verwachting in Q2 2012 wordt geopend.

De Zuidas huisvest een groot aantal hoofdkantoren van financiële instellingen waaronder ABN Amro, ING en Kempen & Co. Daarnaast houden tal van internationale advocatenkantoren en toonaangevende adviseurs kantoor op de Amsterdamse Zuidas. The Rock is ontworpen door de bekende Nederlandse architect Erik van Egeraat en omvat circa 29.600 m² hoogwaardige kantoor-, archief- en commerciële ruimte verdeeld over 24 verdiepingen. Mahler4, een consortium van de ontwikkelaars ASR Vastgoed Ontwikkeling, ING Real Estate Development en G&S Vastgoed, was verantwoordelijk voor de ontwikkeling en heeft The Rock in 2009 opgeleverd.

WestInvest InterSelect is een pan-Europees open vastgoedfonds met een totale portefeuille van meer dan 100 gebouwen en een totaal volume van meer dan € 5 mld. Circa 10% van de portefeuille is geïnvesteerd in Nederland en omvat onder andere Adam Smith Building (Amsterdam), Mövenpick (Amsterdam) en Muzentoren (Den Haag).

Jones Lang LaSalle, CBRE en Loyens & Loeff adviseerden Evans Randall. Deka Immobilien GmbH werd bij de aankoop geadviseerd door Baker & McKenzie.