Rotterdam,
07
januari
2021
|
10:31
Europe/Amsterdam

DELA Vastgoed verkoopt parkeergarage Lijnbaan in Rotterdam aan Interparking

DELA Vastgoed heeft parkeergarage Lijnbaan in Rotterdam verkocht aan Interparking. De parkeergarage ligt in het centrum van Rotterdam en grenst direct aan de Lijnbaan en Karel Doormanstraat. Interparking was reeds de huurder van de parkeergarage op deze locatie sinds 1970 en bleef ook na de (her)ontwikkeling in 1999 verbonden. De parkeergarage beschikt over 540 parkeerplaatsen. Deze transactie maakt deel uit van een breder verkoopprogramma van DELA Vastgoed.

Rolf Oostendorp, CEO bij Interparking Nederland: “Wij zijn er trots op dat we na 50 jaar als huurder nu eigenaar zijn geworden van deze parkeergarage. Met deze locatie blijven wij inspelen op de parkeerbehoefte van de grote diversiteit aan bezoekdoelen in de Rotterdamse binnenstad.”

De verkoper werd geadviseerd door CBRE en juridisch bijgestaan door Houthoff. Koper werd juridisch bijgestaan door Dentons.

Over CBRE

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

Over Interparking

De Interparking Group, onder andere onderdeel van AG Real Estate en APG, exploiteert in negen Europese landen 956 klantvriendelijke parkeervoorzieningen en ruim 418.000 parkeerplaatsen. Interparking behoort tot de top drie van Europese parkeerexploitanten. In Nederland exploiteert Interparking 127 parkeervoorzieningen met in totaal meer dan 58.000 parkeerplaatsen in stedelijke centra, winkelcentra, toeristische trekpleisters, kantoorlocaties, ziekenhuizen en luchthavens. Interparking realiseert duurzame en innovatieve parkeervoorzieningen die bijdragen aan de bereikbaarheid en aantrekkelijkheid van de omgeving. De in totaal 209 European Standard Parking Awards (ESPA) zijn een weerspiegeling van de kwaliteit van onze producten en diensten. Meer informatie staat op: www.interparking.nl.