Amsterdam,
03
december
2020
|
09:07
Europe/Amsterdam

DELA Vastgoed verkoopt Rokin 88-90 aan Dreef Beheer

DELA Vastgoed heeft een winkelobject met herontwikkelingspotentie in het centrum van Amsterdam verkocht aan Dreef Beheer. Het object is gelegen aan het Rokin 88-90 en heeft een totaal metrage van ongeveer 1.300 m², verdeeld over vijf verdiepingen. De begane grond is verhuurd aan ING. De verdiepingen staan momenteel leeg en zijn geschikt voor transformatie. Deze transactie maakt deel uit van een breder verkoopprogramma.

Lodewijk Buijs, Senior Director Capital Markets bij CBRE: “Deze transactie laat zien dat er ondanks Covid-19 een blijvende vraag is naar objecten in het hoofdwinkelgebied van Amsterdam waarbij er waarde toegevoegd kan worden door herontwikkeling. Wij zien een trend waarbij voornamelijk particuliere beleggers verder kijken dan Covid-19 en hun kans grijpen om dit soort panden in de binnenstad te verwerven voor de lange termijn.”

De verkoper werd commercieel bijgestaan door CBRE en juridisch geadviseerd door Houthoff. Koper werd juridisch geadviseerd door Hartman LMH.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.