Amsterdam,
14
februari
2017
|
12:11
Europe/Amsterdam

Delin Capital Asset Management ontwikkelt nieuw DC in Roosendaal

De Engelse ontwikkelaar Delin Capital Asset Management (DCAM) ontwikkelt voor retailer Lidl een nieuw, Europees e-commerce distributiecentrum in Roosendaal. Het DC van 60.000 m² - dat naar verwachting in 2018 klaar is en werkgelegenheid zal bieden aan 1.200 nieuwe medewerkers – wordt ontwikkeld op bedrijventerrein Borchwerf II (Wagonstraat).

De locatie is onder meer gekozen omdat er in Roosendaal relatief veel kwalitatieve arbeidskracht beschikbaar is. De focus tijdens het ontwerp heeft dan ook gelegen op het creëren van een aangename en kwalitatieve werkplek voor de werknemers. Dit is straks onder meer terug te zien in de royale hoeveelheid buitenramen, een naar verhouding enorme kantine, plaatsen waar de mensen overdag buiten kunnen op terrassen, break rooms en kantoren dicht bij de werkplek zodat er voldoende communicatie plaats kan vinden.

Op Bedrijventerrein Borchwerf II zijn meerdere EMEA distributiecentra gevestigd vanwege de centrale ligging in West-Europa en de goede verbindingen naar de Mainports Rotterdam en Antwerpen. Het bedrijventerrein biedt tevens een prima uitvalsbasis aan vele MKB bedrijven.

CBRE trad in collegiale samenwerking met Cushman & Wakefield op als adviseur van de verhuurder.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.