Amsterdam,
17
november
2015
|
10:49
Europe/Amsterdam

Delta Lloyd verkoopt voor 226 miljoen euro kantoren

Delta Lloyd heeft zijn kantorenportefeuille verkocht aan een groep investeerders onder leiding van First Sponsor Group Limited uit Singapore. Het gaat om zestien kantoorpanden op A1-locaties in Nederland. Daaronder is een aantal panden dat Delta Lloyd zelf in gebruik heeft, zoals de Mondriaantoren. Delta Lloyd blijft deze gebouwen huren. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van ruim 226 miljoen euro.

'De verkoop van de kantorenportefeuille is in lijn met de nieuwe langetermijnbeleggingsvisie van Delta Lloyd Vastgoed´, zegt Igno Schings, manager Vastgoed. ‘Deze nieuwe strategie is gericht op het vereenvoudigen van de vastgoedportefeuille en het verminderen van risico’s. De focus komt hierbij te liggen op beleggingen in Nederlandse huurwoningen.’ Delta Lloyd heeft ongeveer 6.000 Nederlandse huurwoningen. De ambitie is om de residentiële portefeuille uit te breiden.

Bij de kantorenverkoop werd Delta Lloyd geadviseerd door CBRE en was Loyens & Loeff de juridische adviseur. DTZ Zadelhoff begeleidde de transactie namens koper First Sponsor Group, waarbij Nauta Dutilh juridische advies gaf.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.

pdf icon

Aziaten azen op kantoren in Nederland

17
nov
2015
(pdf)