Amsterdam,
10
juli
2015
|
12:41
Europe/Amsterdam

Derde plaatsing ASR Dutch Core Residential Fund

Additionele investering van Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten

Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten vergroot haar aandeel in het ASR Dutch Core Residential Fund (ASR DCRF) met € 25 miljoen. Hiermee komt het totale geplaatste externe kapitaal in het ASR DCRF op 80 miljoen. Het woningfonds heeft in een half jaar tijd al drie plaatsingen gerealiseerd.

Het ASR Dutch Core Residential Fund is het woningfonds van a.s.r. vastgoed vermogensbeheer. Het fonds heeft een gespreide woningportefeuille met een waarde van ruim € 0,8 miljard.

Het belegt in huurwoningen in de vrije sector, voornamelijk in de Randstad. De beoogde participanten zijn institutionele beleggers met een lange beleggingshorizon. De oorspronkelijke eigenaar van de portefeuille, verzekeraar a.s.r., blijft op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds behouden.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund: “Om de lange termijn groeistrategie van het fonds te realiseren heeft het fonds een ambitieus acquisitieprogramma met name in de Randstad. Maar ook buiten de Randstad zien we interessante projecten. Zo tekende het fonds onlangs twee contracten voor de realisatie van huurwoningen in Zwolle en Arnhem. Wij verwachten in de loop van 2015 nog meer te acquireren en daarmee invulling te geven aan de groei van het fonds conform de wens van onze aandeelhouders.”

Casper van Grieken, Senior Director CBRE Capital Advisors
De druk op acquisities in de Nederlandse woningmarkt blijft hoog door onverminderde interesse van institutionele beleggers om hierin te investeren, zowel nationaal als internationaal. Het ASR Dutch Core Residential Fund laat zien dat zij in staat is, ondanks de hoge druk, goede acquisities te realiseren. Daarmee toont het fonds zich een sterke speler in de markt.
Casper van Grieken, Senior Director CBRE Capital Advisors

CBRE Capital Advisors begeleidde a.s.r. vastgoed vermogensbeheer bij de structurering en plaatsing van het fonds. De Brauw Blackstone Westbroek is betrokken bij het fonds als juridisch adviseur en PwC als fiscaal adviseur. Stichting Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten werd begeleid door Grontmij Capital Consultants.

 

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.