Amsterdam,
20
augustus
2019
|
17:35
Europe/Amsterdam

Deutsche Hypo financiert mixed use vastgoedportefeuille voor Libra International

Financier Deutsche Hypo heeft een non-recourse lening van € 120 miljoen uitgegeven aan de Nederlandse particuliere belegger Libra International BV, ter financiering van een hoogwaardige gemengde portefeuille. Met deze lening wordt de uitkoop van een familiale aandeelhouder gefinancierd.

De portefeuille bestaat uit winkels, kantoren en woningen in het centrum van Amsterdam. Het retailvastgoed bevindt zich op een aantal toplocaties zoals de PC Hooftstraat, de Utrechtsestraat, de Leidsestraat, de Negen straatjes en het Koningsplein. En op de Keizersgracht en de Herengracht bevinden zich in het oog springende kantoorpanden.

Marc Verhagen, directeur van Libra International BV: “De financiering van de uitkoop van een familiale aandeelhouder was cruciaal voor het voortbestaan van ons familiebedrijf. Libra International BV kon deze langetermijnfinanciering tegen zeer gunstige voorwaarden regelen. Tijdens de onderhandelingen hebben we steeds zeer plezierig en constructief contact gehad met onze adviseurs van CBRE en ook met Deutsche Hypo.”

Wouter de Bever, Managing Director van Deutsche Hypo: “We zijn om meerdere redenen erg blij met deze transactie: ten eerste omdat de klant ons in deze zeer concurrerende markt het vertrouwen heeft gegeven voor het aangaan van deze langetermijnlening voor een hoogwaardige gemengde portefeuille in Amsterdam. En ten tweede heeft onze portefeuille in Nederland met deze transactie de grens van twee miljard euro overschreden. Belangrijk voor toekomstige klanten: Deutsche Hypo heeft een lange en stabiele financiële staat van dienst in Nederland (actief sinds 1991). Deutsche Hypo is gevestigd in Amsterdam en kan leningen verstrekken op basis van Nederlandse kredietdocumentatie (op grond van Nederlands recht) met het voordeel van toegang tot de Duitse Pfandbriefe.”

Aart Visser (Director) en Philip Zwart (Senior Director) bij CBRE Debt & Structured Finance hebben de klant bij deze deal geadviseerd. Aart Visser: “De hoogwaardige portefeuille en de professionaliteit van Libra International BV trokken de belangstelling van een selecte groep nationale en internationale financiers. Deutsche Hypo bood de juiste combinatie van gunstige tarieven en voorwaarden en pragmatisch onderbouwde financieringsdocumentatie.”

Libra International BV werd tijdens de onderhandelingen over de financiering begeleid door CBRE. Libra International BV werd juridisch bijgestaan door Kasper Notariaat en Deutsche Hypo door Schaap Advocaten Notarissen.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.