Amsterdam,
09
maart
2017
|
08:43
Europe/Amsterdam

DHB Bank kiest voor kantoorgebouw FIRST

Demir-Halk Bank Nederland N.V. (DHB Bank) heeft haar kantoor aan de Parklaan 8-12 in Rotterdam verkocht aan een particuliere belegger. Het gaat om drie prachtige, historische kantoorgebouwen in het Scheepvaartkwartier van Rotterdam. Parklaan 8, 10 en 12 zijn intern met elkaar verbonden en voorzien van een grote tuin aan de achterzijde van het complex. De gemeente Rotterdam heeft Parklaan 10 en 12 aangewezen als beschermd stadsgezicht. Parklaan 8 is een Rijksmonument en wordt ook wel Het Elevatorhuis genoemd, omdat het gebouwd is door de Graan Elevator Maatschappij (GEM). Het verkochte complex omvat in totaal circa 2.670 m² kantoorruimte en biedt ruimte aan zes parkeerplaatsen op het bijbehorende terrein.

In het begin van de vorige eeuw waren in Het Elevatorhuis ook andere belangrijke Rotterdamse ondernemingen gevestigd. De nieuwe eigenaar is van plan om na een upgrade ook weer verschillende ondernemers kantoorruimte te bieden in een historisch pand met het comfort van nu. Parc Makelaars heeft de koper tijdens het proces geadviseerd en verzorgt de verhuur. CBRE trad in dezen op als adviseur van DHB Bank.

 DHB Bank opent op 1 april haar nieuwe kantoor in kantoorgebouw FIRST, waarvoor zij met FIRST Rotterdam C.V. een huurovereenkomst heeft gesloten voor circa 1.051 m² kantoorruimte en vijf parkeerplaatsen.

FIRST is een gezamenlijke ontwikkeling van Maarsen Groep en Rabo Vastgoedgroep, dat medio 2016 werd opgeleverd. Het gebouw, met het certificaat BREEAM Excellent, ligt tegenover het NS-station Rotterdam Centraal en aan het Weena. Naast Robeco en Nauta Dutilh huren ook Petrobras Netherlands, Fit 20 en Cushman & Wakefield in het gebouw.

DHB Bank is een Nederlandse bank die een unieke rol speelt in de Europese financiële wereld. Met hun retailbankingactiviteiten bieden ze producten aan in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast specialiseert de bank zich op het gebied van financiële diensten aan middelgrote en grote bedrijven in Europa en Turkije.

Steven Prins, Managing Director Demir-Halk Bank, licht de verhuizing toe: “Wij zochten een moderne kantoorlocatie, goed bereikbaar en met een professionele uitstraling. FIRST voldoet geheel aan ons programma van eisen. Ook de BREEAM Excellent-certificering beschouwen wij als een pluspunt. Wij verwachten in FIRST de juiste randvoorwaarden te creëren om als organisatie met onze teams optimaal en succesvol te kunnen functioneren.”

Sander de Jong, Commercieel Manager bij Maarsen Groep: “We zijn erg verheugd om een huurder als DHB Bank te mogen ontvangen in FIRST. De eigen missie en visie van DHB Bank sluiten naadloos aan bij een kwalitatief hoogstaand gebouw als FIRST. Mede door de ideale ligging van het gebouw ten opzichte van Rotterdam The Hague Airport en Schiphol kan DHB Bank haar internationale relaties op eenvoudige wijze ontvangen. Wij wensen DHB Bank mooie jaren in Rotterdams nieuwe icoon.”

Cushman & Wakefield, waar DTZ Zadelhoff sinds november 2016 onderdeel van is, adviseerde de verhuurder FIRST Rotterdam C.V. CBRE heeft DHB Bank geadviseerd tijdens het aanhuurtraject en heeft eveneens de opdracht gekregen om de inrichting te ontwerpen en te realiseren (projectmanagement).

In het gebouw zijn nog verdiepingen beschikbaar. Informatie kunt u vinden op firstrotterdam.nl.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.