11
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Dockwise huurt in Millennium Tower Rotterdam

Dockwise BV en Aberdeen Immobilien KAG hebben recent een huurovereenkomst afgesloten voor kantoorruimte in de Millennium Tower gelegen aan het Weena 969 in Rotterdam.

Het gehuurde betreft de 20e verdieping van de Millennium Tower en omvat circa 959 m² kantoorruimte. Tot het gehuurde behoren tevens 10 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage. Op deze locatie zal Dockwise haar Rotterdamse kantoor gaan huisvesten. Het hoofdkantoor van de rederij die gespecialiseerd is in zwaar zeetransport is gevestigd in Breda. De Millennium Tower is een 131 meter hoog gebouw tegenover het Gebouw Delftse Poort te Rotterdam. Het gebouw heeft 34 verdiepingen en heeft zowel een kantoor- als hotelbestemming. Het hotel dat zich in de Millennium Tower bevindt is The Manhattan Hotel Rotterdam.
Het kantoor op de 20e verdieping zal worden gerenoveerd op basis van een voor Dockwise op maat gemaakt innovatief werkplekconcept.

Een multidisciplinair team van CBRE adviseerde Dockwise tijdens het gehele huisvestingstraject. Het team stelde onder meer een Programma van Eisen op, deed een uitvoerige locatie- en alternatievenanalyse en voerde de onderhandelingen met verhuurder Aberdeen Asset Management. CBRE’s designmerk Rietmeijer Concept + Interior Design is gecontracteerd voor het ontwerp van de inrichting van het kantoor en voert namens Dockwise tevens het projectmanagement uit met betrekking tot de renovatie.

Verhuurder Aberdeen is een van de drie grootste vastgoedvermogensbeheerders in Europa en behoort tot de top tien van de wereld. Verhuurder werd bijgestaan door DTZ Zadelhoff in collegiale samenwerking met Jones Lang LaSalle.