06
oktober
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Dudok Logistiek Vastgoed koopt complex in de haven van Moerdijk

Dudok Terminal Moerdijk, onderdeel van Dudok Logistiek Vastgoed, heeft de Middenweg 49 in Moerdijk aangekocht.

De verkoper is Züblin Real Estate, onderdeel van de in Zwitserland beursgenoteerde onderneming Züblin Immobilien. Het complex Middenweg 49 bestaat uit circa 50.000 m² bedrijfshal, circa 1.550 m² kantoorruimte gelegen op een terrein van 120.000 m². De in de haven van Moerdijk gelegen terminal heeft eveneens beschikking over 280 meter eigen kade met laad- en loscapaciteiten. Het object is langjarig verhuurd aan Delta Marine Terminal.

Het haven en industriegebied Moerdijk met een totale oppervlakte van 2.600 hectare is de meest landinwaarts gelegen zeehaven van Nederland. Daarnaast heeft Moerdijk een belangrijke functie als logistieke hub, voor zowel transport over weg, water en spoor, wat een grote aantrekkingskracht heeft op logistieke bedrijvigheid. De totale logistieke bedrijfsruimtevoorraad in Moerdijk bedraagt circa 610.000 m², voornamelijk gelegen op zichtlocaties langs de Rijksweg A17 en de Middenweg.

Dudok Groepsholding heeft haar hoofdkantoor in Dordrecht en heeft ondernemingen die actief zijn op het gebied van internationale papier recycling en plastic recycling alsmede ondernemingen die zich actief bezighouden met het ontwikkelen, verwerven en beheren van vastgoed in Nederland. Dudok Logistiek Vastgoed heeft dit jaar onder andere ook het distributiecentrum van Adidas/Reebok aangekocht op de Maasvlakte.

Cushman & Wakefield en Loyens & Loeff traden op als adviseur voor verkoper Züblin Real Estate.
CBRE, Schaap & Partners en Jones Lang LaSalle adviseerden Dudok Logistiek Vastgoed bij de aankoop.