09
januari
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Dura Vermeer Vastgoed verkoopt toekomstig kantoor Stibbe

Dura Vermeer Vastgoed en Union Investment Real Estate GmbH hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het toekomstige kantoor van advocatenkantoor Stibbe in Amsterdam.

Het kantoor wordt ontwikkeld in het Beatrixpark op de Amsterdamse Zuidas, het voornaamste zakendistrict van Nederland. De transactie heeft betrekking op circa 13.000 m² kantoorruimte en 60 parkeerplaatsen.

Stibbe, een toonaangevend advocatenkantoor dat gevestigd is in de Benelux en zich richt op de internationale commerciële praktijk, heeft een 15-jarig huurcontract afgesloten voor het gebouw dat bij de oplevering in 2016 Breeam-NL Excellent gecertificeerd zal zijn. Jo Coenen Architects & Urbanists is verantwoordelijk voor de gebouwarchitectuur, in samenwerking met Dura Vermeer. Dura Vermeer is eveneens betrokken bij de ontwikkeling van het naastgelegen hoofdkantoor van Akzo Nobel. Zowel het kantoor van Stibbe als het hoofkantoor van Akzo Nobel worden ontwikkeld door Dura Vermeer.

Union Investment Real Estate GmbH - is een van de grootste vastgoed fondsmanagers in Europa. De organisatie heeft als een van de grootste spelers in de sector momenteel een portefeuille ter waarde van ongeveer € 23,8 miljard. Union Investment werd geadviseerd door Savills, CVO Group, Loyens & Loeff en PwC.

Tijdens het verkoopproces traden CBRE, Lexence Advocaten en Notarissen en KPMG Meijburg op als adviseur van Dura Vermeer Vastgoed - ontwikkelaar in bouw, infrastructuur, engineering en dienstverlening.