Amsterdam,
04
februari
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Düsseldorfer Hypothekenbank herfinanciert Resolution Property's Rosada Fashion Outlet

Rosada Fashion Outlet5

 "De meest recente verhuurtransacties, omzetcijfers en bezoekersaantallen onderstrepen de kracht van deze Nederlandse belegging en het betrokken managementteam"

 

Resolution Property heeft met succes de Rosada Fashion Outlet in Roosendaal, waarvan het eigenaar is, opnieuw gefinancierd en is begonnen met de ontwikkeling van een uitbreiding van het outlet center met 8.000 m2. Dit sluit aan bij de sterke groei van de omzet en het aantal bezoekers ten opzichte van vorig jaar en een zeer actieve verhuur.

 

De Düsseldorfer Hypothekenbank AG, een Duitse Pfandbriefbank, heeft 40 miljoen euro aan senior financiering verstrekt voor de Rosada Fashion Outlet zowel op basis van de reeds operationele eerste fase als voor de ontwikkeling van de tweede fase van het project. In deze tweede fase worden begin 2016 45 additionele winkels en 900 parkeerplaatsen opgeleverd.

De Düsseldorfer Hypothekenbank AG beschouwt Nederland als een van zijn kernmarkten wat betreft het financieren van commercieel vastgoed. Dr. Christian von Villiez, woordvoerder van het bestuur van de bank, verklaart: "Wij zijn overtuigd van het Rosada Fashion Outlet-project. Met een solide ondernemingsplan opgesteld en uitgevoerd door een ervaren team van deskundigen op het gebied van vastgoed en outlet centers verstrekken wij met veel genoegen de financiering voor dit project. Het vermogen van het project om een sterke cashflow te genereren, gaf ons het comfort om op deze manier bij te dragen aan de verdere versterking van de positie van het project in de outletmarkt."

De tweede fase is aangevangen met de initiële grondwerkzaamheden, waaronder het aanpassen van serviceroutes en het verleggen van een dijk om te zorgen voor een nieuw platform voor de additionele winkels.

Ongeveer 45% van de tweede fase van de Rosada Fashion Outlet is reeds voorverhuurd of in een vergevorderd onderhandelingsstadium met toonaangevende merken. Inmiddels is de eerste fase voor 96% verhuurd na recente transacties met Desigual en het Nederlandse jeansmerk Petrol Kids. De omzet in het outlet center, dat eigendom is van Resolution Property en wordt beheerd door Stable International, is met 14% gestegen ten opzichte van 2013. In dezelfde periode steeg het aantal bezoekers met 10%. De resultaten werden ondersteund door de introductie van Path Intelligence, een nieuw systeem voor het analyseren van klanten en bezoekers.

De groeiende groep huurders van de Rosada Fashion Outlet in Roosendaal omvat ruim 120 retailmerken. Door de nabijheid van steden als Rotterdam, Breda en Antwerpen trekt de Outlet zowel winkelend publiek uit Nederland als België aan.

"De steun van de Düsseldorfer Hypothekenbank AG voor onze belegging in Rosada is een belangrijke bevestiging van de goede prestaties en toekomstig groeipotentieel van het center", aldus Michel Nangia van Resolution Property. "Door een sterk management, waarbij jarenlange ervaring gecombineerd wordt met de meest recente analysetechnologie, hebben Resolution en Stable International Rosada kunnen positioneren als een van de meest toonaangevende outletcenters van Europa."

De CBRE Debt & Structured Finance-teams in Amsterdam en Londen hebben Resolution geadviseerd bij de realisatie van de financiering door de Düsseldorfer Hypothekenbank.

 

Robert-Jan Peters, Head of CBRE Debt & Structured Finance Nederland
Het succesvol realiseren van deze nieuwe lening, waarmee ook de ontwikkeling van de tweede fase bij Rosada wordt gefinancierd, is het bewijs dat de Nederlandse financieringsmarkt zich aan het herstellen is. Dit soort complexe transacties wekken in combinatie met de juiste partijen en het juiste object weer uitstekende interesse bij een brede groep financiers
Robert-Jan Peters, Head of CBRE Debt & Structured Finance Nederland

Resolution Property is actief op zoek naar nieuwe uitbreidingen van haar Europese retailbeleggingen voor zijn vierde fonds, met een focus op Nederland, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

 

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met:

Dominic Morgan, Transmitter Communications Limited

dominic.morgan@transmittercommunications.com

M +44 (0)7775 518 587

Patrizia De Chiara, Corporate Communications Manager a.i. CBRE

patrizia.dechiara@cbre.com

T +31 20 626 26 91, M +31 6 294 83 224

Barbara Hugo-Dilworth, Head of Corporate Communication, Düsseldorfer Hypothekenbank AG

Barbara.hugo-dilworth@duesshyp.de

T +49 211 867 20 106, M +49 160 361 40 78

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.