30
november
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Duurzaam kantoorcomplex The Garden officieel geopend

Kantoorcomplex The Garden aan de Stroombaan 10-16 in Amstelveen is na een uitvoerige renovatie op donderdag 29 november jl. officieel geopend.

De genodigden werden aan de hand van een presentatie en rondleiding door het gebouw meegenomen in het herontwikkelingsproces van de nu ruim 16.000 m² hoogwaardig gerenoveerde kantoorruimte.
De eigenaar van het gebouw heeft er na het vertrek van de vorige huurder bewust voor gekozen om in het complex te investeren en het klaar te maken voor de toekomst door het te verduurzamen en de onderscheidende kenmerken te vergroten. The Garden is hierdoor het meest hoogwaardig gerenoveerde kantoorcomplex van Amstelveen geworden.

De investering is terug te zien in de bijzonder duurzame facetten van het gebouw zoals een milieuvriendelijke energieopwekkingsinstallatie die het gebouw koelt en verwarmt. Dit moderne systeem voor Warmte Koude Opslag (WKO) bestaat uit een combinatie van een warmtepomp en de opslag van energie in de bodem. Het vervangt de conventionele gasketels en koelmachines die een hoog energieverbruik hebben zodat de uitstoot van CO2 aanzienlijk wordt verminderd. Door onder andere deze investering is aan The Garden energielabel A toegekend.
De renovatie is verder doorgevoerd in de gemeenschappelijke groene binnentuin, in de twee buitenterrassen en de entrees van de 4 afzonderlijke gebouwen die samen het complex vormen. Deze variëren in omvang, aantal verdiepingen en vloeroppervlakte waardoor het complex zowel een single als multi-tenant karakter heeft.

CBRE heeft namens de eigenaar de renovatie begeleid. Tevens is CBRE in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff verantwoordelijk voor de verhuur van de kantoorruimte.


Website The Garden Amstelveen