Amsterdam,
08
oktober
2018
|
16:58
Europe/Amsterdam

DZ Hyp verstrekt lening aan Aviva Investors voor aankoop Nederlands innovatiecentrum

DZ Hyp heeft een lening verstrekt aan Aviva Investors, de wereldwijde vermogensbeheerder van Aviva B.V. ('Aviva'), voor de acquisitie van een Nederlands innovatiecentrum in het Utrecht Science Park. In september 2018 verwierf Aviva Investors het pand voor het Continental European Long Lease Strategy (CELLS) Fonds.

Het pand beschikt over onderzoeksfaciliteiten en kantoren en is volledig verhuurd aan Nutricia Research BV (100% in handen van multinational voor levensmiddelen Danone SA). Het Danone Innovation Centre is een hoogwaardig en energiezuinig kantoorgebouw met een BREEAM Excellent-certificering, gebouwd in 2013.

Het innovatiecentrum heeft een oppervlak van 10.598 m² voor luxe kantoren, 5.389 m² voor laboratoria en bijna 2.000 m² opslagruimte. Het Utrecht Science Park is een toonaangevende Europese wetenschaps- en onderzoekshub waar meer dan 100 bedrijven gevestigd zijn. Het is het grootste wetenschapspark van Nederland, dichtbij de stad Utrecht en de Amsterdamse luchthaven Schiphol.

Aviva

Matthias Huebner, fondsbeheerder, Aviva Investors vertelt: “Dankzij de efficiënte leiding van CBRE Debt & Structured Finance heeft de onderhandeling de best mogelijke voorwaarden voor onze investeerders opgeleverd. DZ Hyp bleek een betrouwbare, toegewijde en snel opererende financiële partner te zijn.”

Mike van Wanrooy, Senior Manager, DZ Hyp zegt: "We zijn blij dat we onze financieringsportefeuille in Nederland kunnen verrijken met dit aantrekkelijke pand voor Aviva Investors. We waren zeer onder de indruk van de uitermate professionele en pragmatische samenwerking tussen alle betrokken partijen.”

Aart Visser, Associate Director, CBRE Debt & Structured Finance, vertelt: "De professionele reputatie van Aviva in combinatie met het hoogwaardige pand trok de belangstelling van vele Nederlandse en internationale geldschieters. Gezonde concurrentie tussen de geldschieters zorgde voor zowel een aantrekkelijke prijs als pragmatisch georganiseerde leningsdocumentatie. DZ Hyp bleek zeer veel interesse te hebben in het verschaffen van een lening en heeft tijdens de afronding een efficiënte aanpak laten zien die perfect aansloot bij Aviva's behoeften.

CBRE Debt & Structured Finance heeft de financiering namens Aviva Investors geregeld en hen tijdens het financieringsproces begeleid. CMS Derks Star Busmann adviseerde Aviva Investors bij het afsluiten van de lening en DZ Hyp werd geadviseerd door Houthoff.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.