11
juni
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eerste kantoorruimte in The Bank verhuurd

Guerrilla Games en Kroonenberg Groep hebben een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor ongeveer 3.000 m² kantoorruimte in The Bank aan de Herengracht in Amsterdam, een ontwikkeling van Kroonenberg Groep op de hoek van de Herengracht en het Rembrandtplein. Het monumentale gebouw met een bruto vloeroppervlak van 40.000 m² wordt vrijwel volledig gerenoveerd, met veel aandacht voor de toepassing van duurzame materialen. De renovatie van The Bank zal in het derde kwartaal van dit jaar worden voltooid.

Guerrilla Games is een Nederlandse ontwikkelaar van videogames. Het bedrijf maakt deel uit van het Japanse Sony PlayStation en opereert internationaal. Het bedrijf is nu nog gevestigd aan de Herengracht 410. In 2011 wordt de nieuwe kantoorruimte in The Bank in gebruik genomen.

CB Richard Ellis trad bij deze transactie op als adviseur van Guerrilla Games, in samenwerking met Rietmeijer Huisvestingsadviseurs. Die laatste is verantwoordelijk voor het concept, het interieurontwerp en het overall projectmanagement.