Amsterdam,
12
maart
2015
|
09:40
Europe/Amsterdam

Eerste plaatsing ASR Dutch Core Residential Fund

Toetreding Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten

Eosstraat

a.s.r. vastgoed vermogensbeheer heeft de eerste plaatsing van haar woningfonds, het ASR Dutch Core Residential Fund, gerealiseerd. Het Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten is als eerste externe belegger met € 25 miljoen toegetreden tot het fonds. Bovendien heeft het Pensioenfonds recent de beslissing genomen om het belang in het ASR Dutch Core Residential Fund met nog eens € 25 miljoen te vergroten.

Het ASR Dutch Core Residential Fund is na het ASR Dutch Prime Retail Fund het tweede Nederlandse sectorfonds dat a.s.r. vastgoed vermogensbeheer succesvol lanceert. In het woningfonds is voor circa € 0,8 miljard aan woningvastgoed ondergebracht. Het gaat om huurwoningen in de vrije sector, voornamelijk in de Randstad. De beoogde participanten zijn institutionele beleggers met een lange beleggingshorizon. De oorspronkelijke eigenaar van de portefeuille a.s.r. blijft op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds behouden.

Robbert van Dijk, Fund Director ASR Dutch Core Residential Fund, licht toe: “Wij zijn blij met SPF als nieuwe toetreder en kijken uit naar een langdurige samenwerking. Het ASR Dutch Core Residential Fund is onderscheidend in de markt met een gespreide woningportefeuille van hoge kwaliteit, moderne fondsvoorwaarden en een aantrekkelijk liquiditeitsmechanisme. Deze eerste closing onderstreept het vertrouwen van beleggers in het fonds. Naast SPF hebben verschillende institutionele beleggers hun interesse voor toekomstige toetredingen in het ASR Dutch Core Residential Fund al kenbaar gemaakt.”

Casper van Grieken, Senior Director CBRE Capital Advisors, geeft aan: “Na de succesvolle lancering van het winkelfonds, heeft a.s.r. vastgoed vermogensbeheer nu ook het woningfonds gelanceerd en een eerste externe plaatsing succesvol geëffectueerd. Dit is een mooi resultaat in een periode met ongekende competitie in de markt van de Nederlandse institutionele core woningfondsen.”

Het team van CBRE Capital Advisors ondersteunde a.s.r. vastgoed vermogensbeheer bij de structurering en plaatsing van het fonds. De Brauw Blackstone Westbroek is betrokken bij het fonds als juridisch adviseur en PwC als fiscaal adviseur. Het Pensioenfonds voor de Fysiotherapeuten is begeleid door Grontmij Capital Consultants.

 

Over het ASR Dutch Core Residential Fund

Institutionele beleggers

Het Pensioenfonds voor Fysiotherapeuten (SPF) is de eerste institutionele belegger die naast a.s.r. toetreedt in het fonds. Verzekeringsmaatschappij a.s.r., de oorspronkelijke eigenaar van de portefeuille, blijft op lange termijn een substantieel aandeel in het fonds behouden.

Omvang fondsportefeuille circa €0,8 miljard

Het fonds heeft een gediversifieerde portefeuille met een waarde van circa € 0,8 miljard, bestaande uit ongeveer 4.800 woningen, gelegen in de primaire economische regio’s van Nederland.

Structuur van het fonds

ASR Dutch Core Residential Fund is een fonds voor gemene rekening met een onbeperkte looptijd. Het fonds is gestructureerd volgens INREV richtlijnen om optimale transparantie richting de beleggers te garanderen. Verder kent het fonds een uniek liquiditeitsmechanisme.

 

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.