Amsterdam,
18
maart
2022
|
10:12
Europe/Amsterdam

Eindhoven pakt woningnood aan door samenwerkingen

De uitkomst van de Eindhovense gemeenteraadsverkiezingen van 2022 toont aan dat er in Eindhoven veel kansen liggen voor een verhoging van de bouwproductie als woningbouwcorporaties, ontwikkelaars, beleggers en gemeente samenwerken. Dit is in tegenstelling tot veel gemeenten die juist inzetten op meer regulering van de woningmarkt. Dat stelt CBRE Nederland, onderdeel van het beursgenoteerde CBRE Group, 's werelds grootste adviesbureau voor vastgoed, na een analyse van de verkiezingsuitslag in de 5 grootste Nederlandse gemeenten.

Met de beoogde aanblijvende coalitie van GroenLinks, VVD, PvdA en CDA zijn er aanzienlijke kansen om de regio succesvoller te maken, de stad te verduurzamen en woningen voor de juiste doelgroepen -studenten, ouderen en lagere en middeninkomens- beschikbaar te maken. Voor woningcorporaties zal er daarom een aanzienlijk grotere rol zijn weggelegd om sociale huurwoningen bij te bouwen. Door actieve samenwerking tussen woningbouwcorporaties, ontwikkelaars, beleggers en gemeente wordt gerekend op een hogere woningbouwproductie, met name van deze sociale huurwoningen. Oplossingen worden in Eindhoven gezocht in samenwerkingen, veel minder in regulering. Wat dat betreft geeft Eindhoven de steden in de Randstad misschien wel het beste voorbeeld.

Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.