Amsterdam,
12
augustus
2016
|
15:28
Europe/Amsterdam

Equity Estate sluit herfinanciering af met Deutsche Bank

Asset manager Equity Estate en Deutsche Bank hebben succesvol een herfinanciering afgerond van twee logistieke objecten in Amsterdam en Schiphol.

Het betreft een herfinanciering van twee single tenant logistieke objecten aan de Koolhovenlaan 35-45 te Schiphol-Rijk en de Lipariweg 6 in Amsterdam Westpoort. Deze zijn in eigendom van AB CPFM Real Estate I B.V. en AB CPFM Real Estate IX B.V., twee vehikels van een joint venture van Equity Estate en Arab Bank.
Beide objecten liggen op strategisch goede locaties in de Randstad en zijn speciaal ontwikkeld voor de huidige huurders. Het object te Schiphol-Rijk omvat circa 10.200 m² logistieke ruimte, 6.200 m² kantoorruimte en 120 parkeerplaatsen en is in zijn geheel verhuurd aan Ricoh. Stora Enso heeft een langjarige huurovereenkomst afgesloten voor de circa 24.000 m² logistieke ruimte, 1.400 m² kantoorruimte en bijbehorende parkeerplaatsen op de Lipariweg in Amsterdam Westpoort.

Wij waren positief verrast over de interesse in de markt voor de financiering van onze gebouwen en met Deutsche Bank hebben we een goede financieringspartner voor groeiplannen op de lange termijn.
Nard Schuddebeurs, COO Equity Estate
Het realiseren van deze financiering heeft laten zien dat er genoeg aanbod is voor financiering van logistieke objecten. Uiteindelijk is voor Deutsche Bank gekozen door de optimale balans tussen proceszekerheid en aantrekkelijke financierscondities.
Maarten de Jong, Senior Consultant CBRE Debt & Structured Finance

Diverse aanbieders van financiering waren bereid om een lening te verstrekken voor dit logistieke vastgoed. Uit de meest recente cijfers van CBRE eerder deze maand blijkt dat logistiek vastgoed zeer in trek is bij zowel gebruikers als beleggers. De leegstand daalde voor het eerst tot onder de 5%, nieuwe ontwikkelingen lieten een sterke opleving zien en het beleggingsvolume in het eerste halfjaar viel iets hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Met name licht-industriële objecten en bedrijfsverzamelgebouwen zijn in trek bij beleggers met een strategische focus op de stedelijke economie.

CBRE heeft namens Equity Estate de herfinanciering gearrangeerd en hen begeleid bij het gehele financieringsproces. CBRE is eveneens verantwoordelijk voor het property management van de gebouwen en heeft de technische due diligence uitgevoerd voor beide objecten. Greenberg Traurig heeft Equity Estate bijgestaan op juridisch gebied.

 

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.