Amsterdam,
05
oktober
2015
|
09:58
Europe/Amsterdam

Eurindustrial verkoopt logistieke portefeuille

Eurindustrial verkoopt 13 Nederlandse objecten aan IDI Gazeley

hoofdkantoor van sandd in apeldoorn.jpg

Vandaag heeft Eurindustrial NV de verkoop van haar portefeuille aan IDI Gazeley afgerond. De portefeuille, genaamd Parcival, omvat een totaal verhuurbaar vloeroppervlak van circa 191.000 m2 verdeeld over dertien objecten op vooraanstaande logistieke locaties als Venlo, Venray en Moerdijk. De gemiddeld gewogen looptijd van de huurcontracten bedraagt circa vijf jaar.

Eurindustrial, opgericht in 1999, was het eerste Nederlandse onafhankelijke vastgoedfonds met een specifieke focus op logistiek vastgoed. De aandelen zijn sinds de oprichting in bezit geweest van een aantal gerenommeerde pensioenfondsen. IDI Gazeley is onderdeel van Brookfield Property Partners en bezit een wereldwijde logistieke portefeuille van circa 23 miljoen m2.

Jan Brouns, Managing Director Eurindustrial: “Het marktmomentum in combinatie met de commerciële staat van de portefeuille maakte het voor onze aandeelhouders het uitgelezen moment om tot verkoop over te gaan. We zijn erg content met de resultaten en het gekozen proces.”

Michiel Assink, Senior Director Industrial & Logistics CBRE: “Deze transactie bevestigt wederom het vertrouwen dat investeerders hebben in Nederlands industrieel en logistiek vastgoed. Logistieke objecten hebben zich in korte tijd ontwikkeld van een niche- tot een core beleggingsproduct. Wij verwachten dan ook dat de interesse in dit segment zal blijven toenemen.”

CBRE begeleidde het gehele commerciële traject, Houthoff Buruma trad op als juridisch adviseur, Deloitte gaf fiscaal advies en CVO Group verzorgde het technisch advies namens Eurindustrial.

IDI Gazeley werd juridisch geadviseerd door DLA Piper, EY trad op als fiscaal adviseur en ChandlerKBS en Tauw tekenden voor het milieukundig en technisch advies. DTZ verzorgde de commerciële underwriting.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.