Amsterdam,
20
februari
2015
|
07:52
Europe/Amsterdam

First Sponsor Group koopt Zuiderhof I in Amsterdam van AEW Europe

Eerste Aziatische partij acquireert Nederlands commercieel vastgoed

Zuiderhof I

First Sponsor Group Limited, een institutionele belegger uit Singapore, koopt samen met Singaporese private beleggers Zuiderhof I in Amsterdam van AEW Europe. Zuiderhof I is gelegen aan de Jachthavenweg 121 op de Amsterdamse Zuidas. First Sponsor, genoteerd aan de Singaporese beurs, verkrijgt hiermee circa 12.500 m2 verhuurbare kantoorruimte en 111 parkeerplekken. De huidige en enige huurder van het kantoorgebouw is advocatenkantoor Van Doorne B.V.

De aankoop van Zuiderhof I betreft de eerste directe acquisitie van een Aziatische belegger in commercieel vastgoed in Nederland. De interesse van Aziatische investeerders in Nederlands commercieel vastgoed groeit. Steeds meer beleggers zijn geïnteresseerd in de aankoop van Nederlandse gebouwen, zoals kantoren, winkelcentra en woningportefeuilles. Verwacht wordt dat meerdere Aziatische partijen zullen volgen.

AEW Europe werd geadviseerd door CBRE en JLL. Greenberg Traurig verzorgde het juridische advies. DTZ Zadelhoff trad op als adviseur van First Sponsor Group Limited. Het juridische advies kwam van Loyens & Loeff.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.