Amsterdam,
18
juni
2015
|
11:34
Europe/Amsterdam

First Sponsor Group koopt Holiday Inn/Holiday Inn Express Hotels in Amsterdam

First Sponsor Group Limited, een beursgenoteerde institutionele Singaporese belegger, heeft via haar dochteronderneming FS NL Property 2 B.V., de Holiday Inn en Holiday Inn Express hotels in Amsterdam verworven van IVG Institutional Funds GmbH (IVG IF).

De hotels, twee merken van de InterContinental Hotel Group, bevinden zich in gebouw Arena Towers aan de Hoogoorddreef 66 in Amsterdam Zuidoost. Het object is verworven voor ongeveer 55 miljoen euro, inclusief transactiekosten.

De kopende partij verkrijgt hiermee circa 17.500 m², verdeeld over 120 kamers in het Holiday Inn hotel en 323 kamers in het Holiday Inn Express. De hotels hebben ieder een eigen entree en beschikken gezamenlijk over een variëteit aan vergaderfaciliteiten en restaurants. De hotels en 440 bijbehorende parkeerplaatsen zijn per mei 2014 voor 25 jaar verhuurd aan The Vincent Hotel Group (TVHG). 69 overige parkeerplaatsen zijn sinds augustus 2012 langjarig verhuurd aan een andere partij.In februari dit jaar kocht First Sponsor Group Limited met een groep private beleggers uit Singapore kantoorgebouw Zuiderhof I op de Amsterdamse Zuidas. De aankoop van het Holiday Inn en Holiday Inn Express betreft de tweede directe acquisitie van een Aziatische belegger in commercieel vastgoed in Nederland.

Erik Langens, Executive Director Capital Markets
De interesse van Aziatische investeerders in Nederlands commercieel vastgoed groeit. Steeds meer beleggers zijn geïnteresseerd in de aankoop van Nederlandse gebouwen, zoals kantoren, winkelcentra, woningportefeuilles en nu hotels. Wij verwachten dat meerdere Aziatische partijen het voorbeeld van First Sponsor Group zullen volgen.
Erik Langens, Executive Director Capital Markets
Jan Steinebach, Director Hotels the Netherlands
Wij zijn erg blij met de verkoop van deze hotels aan de First Sponsor Group. Deze transactie onderschrijft de kracht van de Amsterdamse hotelmarkt en de continue groei
Jan Steinebach, Director Hotels the Netherlands
Allereerst feliciteren we First Sponsor Group van harte met de aankoop van de Holiday Inn en Holiday Inn Express hotels. Deze transactie heeft het voor IVG IF mogelijk gemaakt om de conversie van het Arena Towers gebied succesvol af te ronden. Naast het hotel bestaat dit uit 6.000 m² herontwikkelde kantoorruimte, verhuurd aan Praxis. 
Reinoud Plantenga, Director Investment Management IVG IF

CBRE bracht de transactie voor First Sponsor Group Limited tot stand en was eveneens verantwoordelijk voor de technical due diligence. Loyens & Loeff was betrokken als juridisch adviseur van de koper.
Verkoper IVG IF werd ondersteund door Colliers International. StraatmanKoster was samen met Admetos betrokken als juridisch adviseur en technisch advies werd geleverd door Verwey Vastgoed Management and Indevco.

 

 

pdf icon

NRC - Aziaten op koopjesjacht

19
jun
2015
(pdf)

Aziatische investeerder koopt twee Amsterdamse hotels

19
jun
2015
www.nu.nl
Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.