17
augustus
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

FMO VERLENGT OVEREENKOMST VOOR CA. 9.500 M² IN DEN HAAG

Den Haag – augustus 2010 – De Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO) heeft getekend voor een langjarige verlenging van de bestaande huurovereenkomst. De verlenging – die werd afgesloten met een vastgoedfonds van Credit Suisse - heeft betrekking op circa 9.500 m² kantoorruimte en 107 parkeerplaatsen aan de Anna van Saksenlaan 71 in Den Haag.

Het kantoorgebouw aan de Anna van Saksenlaan 71 ligt in de buurt van het station Den Haag Laan van NOI. Aan het gebouw is, op basis van zeer efficiënt energieverbruik, energielabel A toegekend. Om dit niveau in de toekomst te handhaven heeft FMO inmiddels diverse maatregelen genomen om het energieverbruik te verminderen en zal dit verder continueren. Daarnaast heeft het fonds zich gecommitteerd te investeren in energie-efficiënte maatregelen om aan de toekomstige eisen van duurzaamheid te voldoen. CB Richard Ellis heeft in samenspraak met FMO geadviseerd bij de opname van deze duurzame elementen in de overeenkomst.

FMO past graag zelf toe waar ze haar klanten in ontwikkelingslanden in ondersteunt; het creëren van groei op een duurzame manier. Het bedrijf hecht daarom veel waarde aan een verminderde energie-uitstoot van haar kantoorgebouw. FMO ondersteunt het bedrijfsleven in ontwikkelingslanden door middel van leningen, participaties, garanties en andere investeringsbevorderende maatregelen. Het vastgoedfonds van Credit Suisse is een Zwitsers fonds die investeert in commercieel vastgoed wereldwijd.

CB Richard Ellis trad op als adviseur van de Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden. Het vastgoedfonds werd geadviseerd door Jones Lang LaSalle.