Amsterdam,
07
oktober
2019
|
16:04
Europe/Amsterdam

Focus en NorthWest starten langdurige samenwerking in Nederland

NorthWest Healthcare Properties REIT en Focus Real Estate werken in een partnership aan de opbouw van een zorgvastgoedportfolio in Nederland. De partijen starten deze samenwerking met de inbreng van de kliniekportefeuille van Focus met onder anderen vestigingen in Hilversum en Rotterdam. Het gaat om voormalige kantoorpanden, die door Focus zijn getransformeerd tot klinieken van hoge kwaliteit en die langjarig zijn verhuurd.

Jeroen Hermus van CBRE: “Wij zien dat buitenlandse toetreders graag samenwerken met professionele Nederlandse beleggers en asset managers. Zo kunnen zij hun Nederlandse portefeuille gecontroleerd verder uitbreiden. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze trend de komende jaren verder zal doorzetten.”

Freek Boeijen van Focus: “We zijn trots op onze samenwerking met onder andere deze professionele zorgpartijen. Afgelopen jaren hebben we diverse mooie klinieken gerealiseerd. Door onze nieuwe samenwerking met NorthWest richten we ons niet alleen op Nederland, maar op heel Europa. Op deze manier koppelen we kennis, contacten en contracten aan Canadees kapitaal. NorthWest is beursgenoteerd en kent een lange historie in Healthcare.”

Het Capital Markets team van CBRE heeft de samenwerking tussen beide partijen geïnitieerd en de afdeling Debt & Structured Finance heeft NorthWest ondersteund bij de financiering van de klinieken.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.