Amsterdam,
15
september
2020
|
14:57
Europe/Amsterdam

Focus Real Estate en NorthWest Healthcare Properties ontwikkelen samen kliniek in Arnhem

Focus Real Estate (Focus) en NorthWest Healthcare Properties (NorthWest) gaan samen een kantoorgebouw aan de Meester E.N. van Kleffensstraat 14 in Arnhem transformeren naar een hoogwaardige kliniek. In het complex zal Bergman Clinics een nieuwe locatie openen voor orthopedische behandelingen. De verwachting is dat de kliniek halverwege 2021 haar deuren opent.

Het kantoorpand ligt op kantorenpark Geldersepoort, aan de zorgboulevard. Hier zijn meerdere zorggerelateerde organisaties gevestigd. Tijdens de transformatie zullen er operatiekamers worden gerealiseerd, wordt de schil van het complex aangepakt en zullen er fors extra vierkante meters worden toegevoegd aan het huidige gebouw.

Focus en NorthWest werken sinds 2018 in een partnership aan de opbouw van een zorgvastgoedportfolio in Nederland. De partijen zijn deze samenwerking gestart met de inbreng van de kliniekportefeuille van Focus met onder andere vestigingen in Hilversum en Rotterdam. Recent hebben de partijen een kantoorpand in Den Bosch gekocht dat ook getransformeerd wordt naar kliniek. Freek Boeijen, eigenaar van Focus Real Estate: ”We zijn blij met onze samenwerking met NorthWest. Door het koppelen van kennis en kapitaal bouwen we gezamenlijk aan een mooie portefeuille.”

Het Healthcare Investment team van CBRE trad bij deze transactie op namens Focus. Clifford Chance trad op namens NorthWest.