Amsterdam,
16
januari
2023
|
11:00
Europe/Amsterdam

GARBE Institutional Capital verkoopt een Nederlands kantoorportfolio aan Novaxia NEO

GARBE Institutional Capital heeft zes kantoorpanden in Nederlandse grootstedelijke regio's verkocht aan SCPI Novaxia NEO, een fonds beheerd door Novaxia Investissement.

De kantoren zijn gelegen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Hilversum. De portefeuille omvat circa 44.000 m² hoogwaardige kantoorruimte en ruim 1.100 m² winkelruimte. De portefeuille heeft een bezettingsgraad van 97 procent, een gediversifieerde huurdersstructuur met 65 huurders en een gemiddelde resterende huurtermijn van meer dan 5 jaar.

We zetten de Europese diversificatie van de Novaxia NEO-portefeuille voort met deze zes nieuwe acquisities in economisch sterke steden. Ook in 2023 zetten we deze  acquisitiestrategie voort met diversificatie zowel geografisch als qua gebouwtype.

Mathieu Descout, President van Novaxia Investissement

We hebben met succes een deel van onze lange termijn desinvesteringsstrategie uitgevoerd voor een van onze fondsen onder beheer. De transactie is een goed signaal voor de Nederlandse commerciële vastgoedmarkt. Het laat zien dat er in ook in de huidige marktomstandigheden een aanhoudende vraag is naar goed verhuurde premium kantoorpanden.

Michiel Dubois, Managing Director GARBE Institutional Capital

GARBE Institutional Capital werd bij de transactie geadviseerd door BarentsKrans (juridisch), CBRE (technisch en commercieel) en Deloitte (fiscaal). Novaxia Investissement werd geadviseerd door Cyclus Property (commercieel), Taylor Wessing (juridisch en fiscaal) en Royal HaskoningDHV (technisch).

Gerelateerd nieuws

24
mei
2023
| 15:44 Europe/Amsterdam
GARBE Institutional Capital heeft voor één van haar fondsen het kantoorgebouw aan de Fellenoordstraat 72-94 in Breda verkocht aan FOUR-D. Het kantoorgebouw ligt in het centrum van Breda en beschikt over ruim 3.200 m² v.v.o kantoorruimte en 57
09
mei
2023
| 09:00 Europe/Amsterdam
Vooruitstrevend sportkledingmerk Lululemon opent een flagship store aan de Leidsestraat 34 in Amsterdam. Het merk huurt circa 670 vierkante meter, waarvan 500 vierkante meter winkelruimte verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Lululemon
04
mei
2023
| 14:59 Europe/Amsterdam
Het Britse outdoormerk Regatta Great Outdoors heeft een nieuwe brandstore in Nederland geopend. De formule sloot onlangs een langjarige huurovereenkomst voor de huur van circa 377 m² winkelruimte aan de Ridderstraat 23 in het centrum van
01
mei
2023
| 09:00 Europe/Amsterdam
Speelgoedketen Intertoys heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met CBRE Investment Management (CBRE IM) voor de huur van circa 1.000 m² winkelruimte in winkeldistrict Alexandrium Megastores aan de Watermanweg 317 in Rotterdam. Intertoys
Boilerplate

Over CBRE 
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2021). De organisatie heeft meer dan 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.