Amsterdam,
16
januari
2023
|
11:00
Europe/Amsterdam

GARBE Institutional Capital verkoopt een Nederlands kantoorportfolio aan Novaxia NEO

GARBE Institutional Capital heeft zes kantoorpanden in Nederlandse grootstedelijke regio's verkocht aan SCPI Novaxia NEO, een fonds beheerd door Novaxia Investissement.

De kantoren zijn gelegen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Hilversum. De portefeuille omvat circa 44.000 m² hoogwaardige kantoorruimte en ruim 1.100 m² winkelruimte. De portefeuille heeft een bezettingsgraad van 97 procent, een gediversifieerde huurdersstructuur met 65 huurders en een gemiddelde resterende huurtermijn van meer dan 5 jaar.

We zetten de Europese diversificatie van de Novaxia NEO-portefeuille voort met deze zes nieuwe acquisities in economisch sterke steden. Ook in 2023 zetten we deze  acquisitiestrategie voort met diversificatie zowel geografisch als qua gebouwtype.

Mathieu Descout, President van Novaxia Investissement

We hebben met succes een deel van onze lange termijn desinvesteringsstrategie uitgevoerd voor een van onze fondsen onder beheer. De transactie is een goed signaal voor de Nederlandse commerciële vastgoedmarkt. Het laat zien dat er in ook in de huidige marktomstandigheden een aanhoudende vraag is naar goed verhuurde premium kantoorpanden.

Michiel Dubois, Managing Director GARBE Institutional Capital

GARBE Institutional Capital werd bij de transactie geadviseerd door BarentsKrans (juridisch), CBRE (technisch en commercieel) en Deloitte (fiscaal). Novaxia Investissement werd geadviseerd door Cyclus Property (commercieel), Taylor Wessing (juridisch en fiscaal) en Royal HaskoningDHV (technisch).

Gerelateerd nieuws

24
januari
2023
| 08:50 Europe/Amsterdam
Stichting Wonen Limburg heeft het gemeentelijk monument aan de Adelbert van Scharnlaan 200 dat bestaat uit 52 zelfstandige woonstudio’s aangekocht. Het complex is verkocht door een consortium van particuliere beleggers onder de naam Stichting
23
januari
2023
| 08:12 Europe/Amsterdam
Accountants- en adviesorganisatie BDO heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met DC Vastgoed voor de huur van ca. 2.300 m² kantoorruimte en 41 parkeerplaatsen in The City Post in Zwolle.The City Post wordt momenteel getransformeerd naar het
18
januari
2023
| 11:03 Europe/Amsterdam
Arkéa REIM heeft het gebouw aan de Energieweg 9 in Blijdorp Rotterdam verworven van Green Road Capital. Arkéa REIM heeft, in samenwerking met Arkéa Real Estate en Sienna Real Estate, het pand aangekocht namens het Arkéa Transitions Europe SCPI Fund
18
januari
2023
| 10:42 Europe/Amsterdam
Focus Real Estate heeft een kliniek van ca. 2.500 m² met 17 parkeerplaatsen aan de Janssoniuslaan 71 in Papendorp Utrecht gekocht van B&S Vastinvest.Het betreft een oorspronkelijk kantoorgebouw dat in 2014 getransformeerd is naar een (tweedelijns)
Boilerplate

Over CBRE 
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2021). De organisatie heeft meer dan 105.000 medewerkers en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.