Amsterdam,
16
januari
2023
|
11:00
Europe/Amsterdam

GARBE Institutional Capital verkoopt een Nederlands kantoorportfolio aan Novaxia NEO

GARBE Institutional Capital heeft zes kantoorpanden in Nederlandse grootstedelijke regio's verkocht aan SCPI Novaxia NEO, een fonds beheerd door Novaxia Investissement.

De kantoren zijn gelegen in Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Hilversum. De portefeuille omvat circa 44.000 m² hoogwaardige kantoorruimte en ruim 1.100 m² winkelruimte. De portefeuille heeft een bezettingsgraad van 97 procent, een gediversifieerde huurdersstructuur met 65 huurders en een gemiddelde resterende huurtermijn van meer dan 5 jaar.

We zetten de Europese diversificatie van de Novaxia NEO-portefeuille voort met deze zes nieuwe acquisities in economisch sterke steden. Ook in 2023 zetten we deze  acquisitiestrategie voort met diversificatie zowel geografisch als qua gebouwtype.

Mathieu Descout, President van Novaxia Investissement

We hebben met succes een deel van onze lange termijn desinvesteringsstrategie uitgevoerd voor een van onze fondsen onder beheer. De transactie is een goed signaal voor de Nederlandse commerciële vastgoedmarkt. Het laat zien dat er in ook in de huidige marktomstandigheden een aanhoudende vraag is naar goed verhuurde premium kantoorpanden.

Michiel Dubois, Managing Director GARBE Institutional Capital

GARBE Institutional Capital werd bij de transactie geadviseerd door BarentsKrans (juridisch), CBRE (technisch en commercieel) en Deloitte (fiscaal). Novaxia Investissement werd geadviseerd door Cyclus Property (commercieel), Taylor Wessing (juridisch en fiscaal) en Royal HaskoningDHV (technisch).

Gerelateerd nieuws

28
februari
2024
| 11:58 Europe/Amsterdam
M7 Real Estate heeft het kantoorgebouw aan de Nijverheidsstraat 28-30 in Enschede verkocht aan Everglow Real Estate.Het kantoorgebouw is gelegen in het stadscentrum van Enschede en omvat 9.702 m2 v.v.o. kantoorruimte en 226 parkeerplaatsen. Dankzij
19
februari
2024
| 09:00 Europe/Amsterdam
Logistieke dienstverlener Euro Nordic Logistics B.V. heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met M7 voor de huur van 1.972 m2 kantoorruimte in het kantorencomplex aan de Waalhaven Oostzijde 85 in Rotterdam. Het kantorencomplex is hiermee
09
februari
2024
| 11:10 Europe/Amsterdam
PingProperties heeft, namens PingProperties Intercity I C.V., onlangs het kantoorgebouw De Argonaut in Amersfoort van een Nederlandse institutionele belegger verworven. Het iconisch vormgegeven kantoorgebouw ligt direct naast het intercitystation
08
februari
2024
| 14:32 Europe/Amsterdam
H&M Nederland heeft de huurovereenkomst voor de huur van de winkelruimte aan het Statenplein 66-68 in het centrum van Dordrecht langjarig verlengd en uitgebreid. Met deze transactie zijn de bestaande winkels samengevoegd en volledig vernieuwd,
Boilerplate

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.