06
januari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gebouw Acapella in Hoofddorp gekocht door Nordcapital

Nordcapital heeft kantoorgebouw Acapella aan de Capellalaan 1-17 in Hoofddorp gekocht van Henderson New Star.

Het gebouw op kantorenpark Beukenhorst-Oost omvat 6.911 m² en heeft beschikking over 166 parkeerplaatsen. Recent is voor de kantoorruimte een langjarige huurovereenkomst afgesloten met de Rijksgebouwendienst (RGD) ten behoeve van de Douane.

Kantorenpark Beukenhorst-Oost is één van de meest belangrijke kantoorlocaties in de regio Schiphol. Het park dat in 1990 werd ontwikkeld biedt met name ruimte aan kantoren die in omvang variëren van 2.500 m² tot 7.000 m². Daarnaast zijn op het park een aantal grote organisaties gevestigd waaronder Sanoma, Buma Stemra en Thomas Cook.

Henderson New Star is een Australisch-Britse vermogensbeheerder, gemeten naar beheerd vermogen de vijfde in Groot-Brittannië. Nordcapital is een in Hamburg gevestigde fondseninitiator die financieringen verstrekt op het gebied van scheepvaart, private equity en vastgoed.

CB Richard Ellis trad op als adviseur van koper Nordcapital, in samenwerking met Baker & McKenzie, verantwoordelijk voor het juridische traject. DTZ Zadelhoff en Houthoff Buruma waren aangetrokken door de verkoper.