05
juni
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Geen sluitende huisvestingscase zonder afweging HNW

Het Nieuwe Werken, het is inmiddels zo ‘nieuw’ niet meer en toch actueler dan ooit. Veelgehoorde associaties met HNW zijn onvindbare collega’s, thuiswerken, kostenbesparing en een structureel tekort aan werkplekken.

CBRE heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de implementatie van innovatieve werkplekconcepten voor haar opdrachtgevers. De bevindingen van de vastgoed- en huisvestingsadviseur zijn opgenomen in de White Paper Business as Usual – Het Nieuwe Werken in de Praktijk.
In deze speciale uitgave wordt ingegaan op de verschijningsvormen van Het Nieuwe Werken, hoe een werkend kantoorconcept als een maatpak wordt ontwikkeld en de sleutel tot een succesvolle implementatie ervan. Ook de effecten van HNW op de medewerker, de meters en de kosten worden in kaart gebracht.

Een paar conclusies uit de publicatie:
•HNW is een fact of life, en niet meer weg te denken;
•Het is een duurzame oplossing voor alle stakeholders;
•Een integrale aanpak die rekening houdt met het gebouw en de inrichting, ICT en de organisatiecultuur en daarmee per organisatie specifiek is, is essentieel. De uitkomst is nooit hetzelfde;
•HNW levert een besparing op qua metrage en daarmee op de huur- en servicekosten. De inrichtingskosten en de eenmalige kosten per m² liggen hoger maar dit wordt grotendeels goedgemaakt doordat er minder meters behoeven te worden ingericht.

De White Paper is vanaf dinsdag 5 juni 2012 verkrijgbaar op de stand van CBRE (Hal 11, 10A) op PROVADA in de RAI te Amsterdam.

Business as Usual: HNW in de praktijkBusiness as Usual: HNW in de praktijk