Amsterdam,
16
september
2021
|
09:44
Europe/Amsterdam

GEODIS investeert in de bouw van een duurzame logistieke campus van 130.000m² in Venlo

De toonaangevende wereldwijde supply chain operator GEODIS verwerft 21,5 hectare grond op het bedrijventerrein Trade Port Noord, dat wordt ontwikkeld door Greenport Venlo. GEODIS is van plan om hier een van de meest duurzame logistieke faciliteiten van Nederland te bouwen: een 130.000 m2 grote logistieke site voor klanten uit verschillende sectoren en ontworpen om de huidige groei in e-commerce op te vangen.

De regio Venlo is een Europese toplocatie voor logistieke activiteiten, niet alleen door de nabijheid van de Duitse grens maar de regio fungeert ook als verbinding tussen de nabijgelegen lucht- en zeehavens van Amsterdam, Rotterdam & Antwerpen en de belangrijkste industriële markten van het Europese continent.

“Trade Port Noord heeft uitstekende verbindingen met de Europese multimodale infrastructuur via weg, water, spoor en lucht. Dit maakt het de ideale locatie voor GEODIS om de vrachtstromen van onze internationale klanten te beheren en om hun opslag- en logistieke behoeften te managen met behulp van ons Europese distributienetwerk - en om tegelijkertijd onze corridor Benelux-Duitsland-Polen uit te breiden”, aldus Marie-Christine Lombard, CEO van GEODIS.

De bouw van de nieuwe campus start in 2022. GEODIS zet zich voortdurend in om het milieu te beschermen en het welzijn van medewerkers te waarborgen. Daarom zal deze nieuwe logistieke site worden ontworpen volgens normen van BREEAM "outstanding" certificering alsmede de WELL Silver-certificering. BREEAM is een wereldwijd bekende duurzaamheidsbeoordelingsmethode voor gebouwen; WELL is een internationale standaard voor het creëren van ruimtes die de gezondheid en het welzijn van de mens verbeteren.

"De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers zijn altijd onze hoogste prioriteit geweest - al vóór de COVID 19-pandemie en nu nog steeds", zegt Marie-Christine Lombard. “In dezelfde geest wordt de logistieke campus van GEODIS in Venlo een van de weinige logistieke gebouwen ter wereld met een WELL-certificering.”

Om ervoor te zorgen dat alle standaarden voor de gewenste certificeringen aanwezig zijn, heeft GEODIS vastgoeddiensten- en investeringsmaatschappij CBRE betrokken, zij adviseren over de grondverwerving en het projectbeheer.

“De nieuwe campus van GEODIS is niet alleen indrukwekkend in omvang, maar ook ambitieus. Om de hoogst mogelijke BREEAM-classificatie te behalen, zullen we aandacht besteden aan elk detail, in zowel ontwerp als materiaalgebruik, evenals de integratie van verschillende energiebesparende systemen”, zegt Tim Habraken, Sustainability Director bij CBRE.

i BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en wordt gebruikt in meer dan 80 landen wereldwijd. De methode is oorspronkelijk ontwikkeld door het Building Research Establishment (BRE). Het erkent en weerspiegelt de waarde van beter presterende activa gedurende de hele levenscyclus van de gebouwde omgeving, van nieuwbouw tot in gebruik en renovatie.

ii WELL Building Standard meet en beoordeelt het effect van gebouwen op de gezondheid van mensen. De certificering richt zich op zeven aandachtsgebieden: lucht, water, licht, voeding, vitaliteit, comfort en een gezonde geest. Deze elementen zijn gebaseerd op medisch-wetenschappelijk onderzoek en vormen de basis van de WELL Building Standard. 

GEODIS – www.geodis.com

GEODIS is een wereldspeler op het gebied van transport en logistieke dienstverlenging, die er alles aan doet om klanten te helpen hun logistieke beperkingen te overwinnen. Het op groei gerichte aanbod (Supply Chain Optimization, Freight Forwarding, Contract Logistiek, Distributie & Express en Wegtransport) van GEODIS gekoppeld aan het wereldwijde bereik door een netwerk in 170 landen verspreid over 6 continenten, vertaalt zich naar hoge noteringen op zakelijke ranglijsten, # 1 in Frankrijk en # 7 wereldwijd. In 2020 had GEODIS meer dan 41.000 werknemers wereldwijd en genereerde het € 8,4 miljard aan omzet.