Amsterdam,
02
februari
2016
|
10:40
Europe/Amsterdam

Gerenoveerd kantoorgebouw Officia III voor oplevering volledig verhuurd

SPF Beheer bv namens Stichting Spoorwegpensioenfonds, eigenaar van kantoorgebouw Officia III aan de Boelelaan in Amsterdam, heeft na een grondige renovatie het gebouw weer volledig verhuurd. Met een grote internationale partij is een langjarig huurcontract afgesloten voor circa 6.450 m² kantoorruimte en 150 parkeerplaatsen. Officia III is recent opgeleverd.

In de zomer van 2015 werd de opdracht om het gebouw te renoveren gestart door J.P. van Eesteren. Zij hebben onder begeleiding van internationaal vastgoedadviseur CBRE de twee verdiepingen van elk circa 3.000 m² in een kleine 4 maanden gerevitaliseerd en verduurzaamd. Er is een extra entree aan de Boelelaan gecreëerd en het gebouw is o.a. voorzien van nieuwe installaties en twee nieuwe, grote atria. Deze voorzien de kantoorvloeren van een enorme hoeveelheid extra daglicht. Met bovenstaande ingrepen is het gebouw van een energielabel G naar een label A gegaan.

Officia III stamt uit 1988 en is sinds midden jaren ’80 in gebruik geweest door de RAI als back office locatie en datacentrum. Na het vertrek van de RAI in 2012 was Officia III een vrij gedateerd kantoorgebouw op een bijzonder goede locatie. Om een nieuwe huurder te kunnen contracteren heeft de eigenaar geïnvesteerd en het gebouw voldoet nu weer aan de wensen en eisen van de huidige kantoorgebruiker.

J.P. van Eesteren was namens de eigenaar verantwoordelijk voor de renovatie en verduurzaming. CBRE begeleidde de renovatie en trad op als verhuuradviseur van SPF Beheer bv namens Stichting Spoorwegpensioenfonds.

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.