Amsterdam,
19
december
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Gezondheidscentrum de Waterlinie in Uithoorn verkocht

Ziekenhuis Amstelland heeft gezondheidscentrum de Waterlinie in Uithoorn verkocht aan Superstone N.V., een entiteit van Cofinimmo. De Waterlinie is een modern gezondheidscentrum waarin - naast het ziekenhuis - 3 samenwerkingsclusters van huisartsen en 11 andere huurders met een zorgfunctie gevestigd zijn. Het complex aan de Koningin Maximalaan 30 aan de rand van Uithoorn is de centrale locatie voor eerste- en anderhalve lijnszorg in Uithoorn en omgeving. De omvang is circa 3.900 m² b.v.o., verdeeld over 3 verdiepingen.

Annette van der Poel, Senior Consultant Healthcare, CBRE
Ziekenhuis Amstelland is overgegaan tot verkoop omdat zij zich uitsluitend wil richten op haar core business; het leveren van goede zorg. Het in eigendom hebben en beheren van vastgoed vraagt om speciale expertise, die zij voor dit object graag bij professionele partijen in de markt weg willen leggen. Steeds meer zorginstellingen besluiten om hun vastgoed van de balans af te halen en langjarig te gaan huren. Door dit verkooptraject en door in een vroegtijdig stadium het College Sanering Zorginstellingen te betrekken is een mooie transactie tot stand gekomen voor zowel de koper als verkoper.
Annette van der Poel, Senior Consultant Healthcare, CBRE
Met de verwerving van dit gezondheidscentrum breidt Cofinimmo niet alleen haar zorgvastgoedportefeuille in Nederland uit, maar diversifieert ze die ook verder. Het centrum De Waterlinie geniet een zeer goede ligging in een groeiregio ten Zuiden van Amsterdam. Met meer dan 30 jaar ervaring in vastgoed, zijn wij een van de belangrijkste investeerders in zorgvastgoed op het Europese vasteland. Dankzij onze lange termijnvisie, waarbij de huurder centraal staat, zijn wij in staat in te spelen op hun actuele en toekomstige noden.
Wim van de Velde, Business Unit Manager Nederland bij Cofinimmo

De koper is tijdens deze transactie bijgestaan door juridisch adviseur Nauta Dutilh. Specialisten uit het healthcare en midcap team van CBRE hebben de verkoper geadviseerd.

 

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.