Amsterdam,
23
februari
2016
|
09:07
Europe/Amsterdam

Goldman Sachs koopt 180.000 m2 vastgoed van Altera

Altera Vastgoed heeft zijn gehele kantorenportefeuille van bijna 112.000 m2 verkocht aan Goldman Sachs. Ook heeft de Amerikaanse zakenbank 68.664 m2 bedrijfsruimte van Altera verworven.

De kantorenportefeuille bestaat uit 111.922 m2 vloeroppervlak verdeeld over twintig gebouwen. Die zijn voor meer dan driekwart gelegen in de Randstad, waaronder Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. De verkoopopbrengst is nagenoeg gelijk aan de taxatiewaarde ultimo 2015. Medio 2015 bedroeg de taxatiewaarde van deze portefeuille 182 miljoen euro, staat vermeld in het halfjaarverslag. In september 2015 nam Altera het besluit uit kantoren als beleggingssector te stappen. Door middel van een internationaal uitgezette tenderprocedure zette Altera de portefeuille vervolgens te koop.

Ook heeft Goldman Sachs zeven objecten uit de bedrijfsruimteportefeuille van Altera verworven met een vloeroppervlak van in totaal 68.664 m2. Deze objecten zijn gelegen in Hoofddorp, Delfgauw, Schiedam, Dordrecht, Amersfoort, Breda en Duiven. Valad is in deze deal participerend asset manager.

Altera werd voor de transacties met Goldman Sachs geadviseerd door DTZ Zadelhoff in collegiaal verband met BNP Parisbas Real Estate, Boekel trad op als juridisch adviseur. Goldman Sachs werd geadviseerd door CBRE en Loyens & Loeff. Valad Europe adviseerde eveneens Goldman Sachs en treedt tevens op als in de portefeuille participerende asset manager.

Over CBRE

Over CBRE Group, Inc.
CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Dallas, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2023). De organisatie heeft meer dan 130.000 werknemers (inclusief werknemers van Turner & Townsend) en bedient klanten in meer dan 100 landen. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en projectmanagement, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.