Amsterdam,
26
januari
2016
|
10:41
Europe/Amsterdam

Goodman en Giesbers ontwikkelen samen nieuw Europees DC op Park15

Goodman Group, een wereldwijde eigenaar, ontwikkelaar en beheerder van industrieel vastgoed, werkt samen met GiesbersGroep, een bouw- en projectontwikkelingsbedrijf, aan de ontwikkeling van een nieuw Europees distributiecentrum (EDC) van 61.700 m² voor logistiek dienstverlener Nabuurs Supply Chain Solutions. De transactie is een van de grootste logistieke vastgoedprojecten die in de afgelopen 12 maanden in Nederland getekend zijn. De nieuwe faciliteit komt op het bedrijventerrein Park15 in de regio Arnhem-Nijmegen waar de bouw volgende maand zal starten. Nabuurs zal het gebouw van Goodman gaan huren zodra de werkzaamheden afgerond zijn. De oplevering staat gepland voor begin 2017. Giesbers realiseert de ontwikkeling van het EDC turnkey in opdracht van Goodman.

Nabuurs zal het nieuwe A-klasse distributiecentrum gaan gebruiken als "Shared Service Centre" voor meerdere klanten. Het grootste deel van het gebouw zal worden gebruikt voor dienstverlening aan Kraft Heinz en SCA. Het duurzame EDC biedt 60.266 m² magazijnruimte, waarvan 3.000 m² temperatuurgecontroleerd is. Daarnaast is er 1.435 m² ruimte vrijgemaakt voor kantoren, ontmoetingsplekken en technische ruimtes. De nieuwe faciliteit is uitgerust met LED-verlichting en bewegingssensoren om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen.

"Met het nieuwe distributiecentrum van Goodman en Giesbers kunnen we ons bedrijf uitbreiden op een strategische locatie en een van onze belangrijkste klanten beter bedienen", aldus Ard Nabuurs, commercieel directeur van Nabuurs Supply Chain Solutions. "Bovendien maakt de technische oplossing van Goodman een verlaging van onze energiekosten en een optimalisatie van onze logistieke stromen en transport mogelijk. Dit resulteert in een verdere verbetering van onze operationele efficiëntie."

Tijdens de transactie zijn de partijen geadviseerd door Oost NV. Nabuurs werd geadviseerd door Den Outer Vastgoed en Park15 door CBRE.