21
februari
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Green verkoopt bioscoop Amersfoort

GREEN heeft de bioscoop die gevestigd is in multifunctioneel complex Amersfoort Eemplein verkocht aan Pathé Theatres.

De bioscoop die al door Pathé Theatres in gebruik was, bestaat uit acht zalen. Pathé was zo tevreden over de unieke bioscoop en de omgeving Eemplein, dat zij na een relatief korte huurperiode heeft besloten het gebouw tot eigendom te verwerven.

Het Eemplein ligt in de Amersfoortse binnenstad tussen de Amsterdamseweg en de rivier de Eem in. Het is eind 2012 opgeleverd en bestaat uit diverse grootschalige winkels, horeca en het culturele centrum Eemhuis waarin onder andere een bibliotheek gevestigd wordt. De ondergrondse parkeergarage biedt ruimte aan 625 parkeerplaatsen. Het gebied rondom Eemplein heeft de afgelopen jaren een enorme kwaliteitsslag gemaakt door de ontwikkeling van de Hogeschool Utrecht, de toevoeging van woningen in het hogere segment, horeca aan De Eem en de ontwikkeling van het stationsgebied.

CBRE adviseerde in samenwerking met Lexence Advocaten & Notarissen en Progam Bouwmanagement eigenaar GREEN bij de verkoop. Pathé Theatres werd bijgestaan door NautaDutilh en vb&t groep.