Amsterdam,
25
mei
2016
|
15:18
Europe/Amsterdam

Greystar rondt financiering Campus Diemen Zuid af

ABN AMRO heeft een financiering verstrekt aan Greystar voor Campus Diemen Zuid. De Amerikaanse investeerder en woningbeheerder heeft de Campus eind 2015 aangekocht.

Campus Diemen Zuid, gelegen in Diemen, op 15 minuten reizen met de trein naar Amsterdam Centraal, bestaat uit 939 studentenwoningen en 22 retail units. De woningen zijn verdeeld over 5 naast elkaar gelegen (voormalige kantoor-)gebouwen. Op de campus zijn diverse faciliteiten aanwezig zoals een supermarkt, wasserette, fitness, een kapper, een fietsenmaker en horecagelegenheden.
Er is op dit moment een wachtlijst van circa 200 studenten. Door de nabijheid van een treinstation en de plannen, zoals Holland Park en de uitbreiding van de Campus zelf om de omliggende gebieden in Diemen verder te ontwikkelen, zal de aantrekkelijkheid van het gehele gebied voor studenten, young professionals en overige doelgroepen verder verbeteren.

Sinds de overname van Campus Diemen Zuid heeft Greystar proactief ingespeeld op de veranderende behoeften van studenten. Momenteel wordt een aantal van de eenheden omgezet naar gemeubileerde eenheden aangezien de meerderheid ongemeubileerd was. Verder is Greystar actief met het optimaliseren van het retail aanbod om nog beter aan de behoeftes van de studenten en omliggende bedrijvigheid te voldoen.

Steven Zeeman, Managing Director Greystar: “We zijn erg tevreden met de aankoop en exploitatie van Campus Diemen Zuid. Het is een mooie start van ons woningplatform in Nederland, dat we verder zullen laten groeien. De samenwerking met de Gemeente en VanWijnen voor de mogelijke uitbreiding voor studenten en starters is veelbelovend. Met ABN AMRO hebben we een zeer goede financieringspartner voor de lange termijn groeiplannen.“

Bas Rutten, Senior Director ABN AMRO: “We zijn trots en verheugd om Greystar te ondersteunen met deze eerste investering in de Europese markt en daarmee een langdurige relatie met Greystar te beklinken. Greystar’s studentenhuisvestingsconcept biedt studenten en young professionals op een innovatieve manier aangename, veilige en hoogwaardige huisvesting. Deze transformatie van verouderde kantoren naar (studenten)woningen is een uitmuntend voorbeeld van duurzaamheid.”

Maud Visschedijk, Associate Director CBRE Debt & Structured Finance
Het realiseren van deze financiering heeft laten zien dat er een goede concurrentie is tussen internationaal en nationale financiers voor aantrekkelijke transacties. Financiers gaven blijk van een hoge mate van interesse om een kwalitatief hoogstaand studentenhuisvestingscomplex voor zo’n gedegen en ervaren partij te financieren. ABN AMRO kwam hierbij op voorsprong door een aanbod dat de optimale balans had tussen aantrekkelijke condities, een hoge mate van proceszekerheid en de bereidheid om in de toekomst met Greystar mee te denken over de verdere uitbreiding van de Campus Diemen Zuid.
Maud Visschedijk, Associate Director CBRE Debt & Structured Finance

CBRE heeft namens Greystar de financiering gearrangeerd en hen begeleid bij het financieringsproces. Greystar werd op juridisch gebied bijgestaan door Baker & McKenzie en ABN Amro door Loyens & Loeff.

 

 

Over CBRE

CBRE Group, Inc. (NYSE:CBRE), een Fortune 500- en S&P 500-bedrijf met het hoofdkantoor in Los Angeles, is 's werelds grootste advies- en beleggingsbureau voor commercieel vastgoed (in termen van de omzet in 2019). De organisatie heeft meer dan 100.000 medewerkers (exclusief bijkantoren) en adviseert eigenaren, beleggers en gebruikers van vastgoed vanuit meer dan 530 kantoren (exclusief bijkantoren) wereldwijd. CBRE biedt strategisch advies en begeleiding bij de aan- en verkoop en aan- en verhuur van vastgoed, corporate services, property-, facility en project management, taxaties, (her)ontwikkeling, investment management en research & consulting. Bezoek onze websites www.cbre.nl en www.cbre.com.