02
september
2009
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gunstige vooruitzichten voor Nederlandse vastgoedmarkt

De investeringen in de Nederlandse vastgoedmarkt zijn in het tweede kwartaal bijna verdubbeld ten opzichte van het eerste kwartaal. Het ging om een bedrag van € 861 mln.

De investeringen over het eerste halfjaar kwamen daarmee uit op € 1,3 mrd. Dit blijkt uit onderzoek van CB Richard Ellis. Volgens de vastgoedadviseur en makelaar blijkt uit het toegenomen investeringsvolume een vertrouwen in de Nederlandse markt, ondanks het feit dat het op de andere Europese markten rustig blijft.Het investeringsvolume in heel Europa lag in de eerste helft van 2009 op € 25 mrd. Volgens CB Richard Ellis zijn de vooruitzichten voor de Nederlandse markt voor de rest van het jaar gunstig, omdat steeds meer internationale investeerders vinden dat er op Nederlands vastgoed voldoende is afgeschreven.
De investeringen in het eerste halfjaar komen gedeeltelijk voor rekening van private partijen en buitenlandse beleggers. CB Richard Ellis verwacht dat in de tweede helft van 2009 vooral Duitse fondsen, zowel open-end als closed-end, actief zullen zijn op de Nederlandse markt. Een indicatie hiervoor is de verkoop van een 24.400 m2 groot kantoorcomplex in Rotterdam voor € 86 mln aan Real IS Property Fund, een fonds dat in handen is van een consortium van institutionele investeerders. Verkopers waren BPF Bouwinvest en Progress.
Marco Hekman, Executive Managing Director van CB Richard Ellis Nederland: 'Investeerders hebben veel interesse voor hoogwaardig vastgoed op goede locaties. De prijscorrecties in Nederland zijn voldoende geweest om internationaal geld aan te trekken.'

Voor meer informatie kunt u het nieuwste Europese rapport Capital Markets MarketView over het eerste halfjaar lezen.

EMEA Capital Markets MarketView Q2 2009EMEA Capital Markets MarketView Q2 2009