06
december
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Havenbedrijf Rotterdam verkoopt Port City III

Havenbedrijf Rotterdam heeft kantoorgebouw Port City III in Rotterdam verkocht aan CS REF Global, een nieuw beursgenoteerd fonds van Credit Suisse.

Het object aan de Waalhaven 11 omvat in totaal 6.918 m² kantoorruimte op de begane grond en zeven bovenliggende verdiepingen en biedt parkeergelegenheid aan 194 auto’s. Port City III is volledig verhuurd aan Argos Oil, één van de snelst groeiende oliebedrijven in Europa. Argos Oil produceert en verkoopt fossiele brandstoffen en oliën voor klanten in voornamelijk Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland.

De Waalhaven, onderdeel van de haven van Rotterdam, is een belangrijke locatie voor kantoren vanwege de centrale ligging tussen het stadscentrum van Rotterdam en het westelijk gelegen gebied met haven gebonden activiteiten zoals Pernis, Hoogvliet en Europoort. De Waalhaven heeft een goede verbinding met de A15 (Europoort - Nijmegen) en de Maastunnel.

Port City III is een hoogwaardig kantoorgebouw dat in 2011 is voltooid. Het maakt deel uit van een nieuwbouwproject van 3 kantoorgebouwen, die door Broekman Group en Havenbedrijf Rotterdam zijn ontwikkeld.
Het Havenbedrijf Rotterdam beheert, exploiteert en ontwikkelt het Rotterdamse haven- en industriegebied met als doel de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt én industriecomplex van wereldniveau te versterken.
De gebouwen van Port City zijn gebouwd op een ‘dek’, dat 1,5 meter boven het niveau van de omgeving ligt. Het dek geeft een maritieme sfeer, onder meer door de onmiddellijke nabijheid van het water en de inrichting van de openbare ruimte en gebouwen. Het dek is openbaar en biedt uitzicht op de haven van Rotterdam.

CBRE voorzag Havenbedrijf Rotterdam in deze transactie van integraal advies. Jones Lang LaSalle trad op namens de koper. Loyens & Loeff was betrokken als juridisch adviseur.